Strâng semnãturi pentru demiterea primarului din Uricani

Carmen Cosman

Pe considerentul că un astfel de om nu poate reprezenta administraţia publică, din cauza neregulilor patronate de el, Filiala Hunedoara a Partidului Poporului – Dan Diaconescu a declanşat, ieri, procedura de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum, al cărui scop este demiterea primarului oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto).

„Vrem să-i alungăm pe ciocoi din funcţiile publice”
Preşedintele Filialei judeţene a PP-DD, Sorin Sanda, susţine că acest demers este motivat de faptul că în administraţia publică locală există o serie de nereguli grave. „Este un demers inedit şi singular în judeţul Hunedoara, din câte ştiu eu. Motivele pentru care am hotărât să organizăm referendumul cu privire la demiterea primarului Dănuţ Buhăescu sunt multe, însă în primul rând, consider că acest individ nu poate reprezenta cu onoare cetăţenii localităţii, având în vedere neregulile din administraţia publică locală. Un alt motiv ar fi că noi continuăm la nivel local munca lui Dan Diaconescu, de a-i alunga pe ciocoi din funcţiile publice, deoarece lumea s-a săturat să fie săracă, în timp ce politicienii se înfruptă din avuţia judeţului”, susţine Sorin Sanda.

„A comis numeroase ilegalităţi”
De asemenea, Sanda vorbeşte despre posibilele ilegalităţi comise de primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu: „Interesele uricănenilor nu pot fi reprezentate de un individ care fură, terorizează şi minte de îngheaţă apele. (…) Din bani publici, au fost plătite studii de fezabilitate de miliarde de lei vechi, pentru nişte proiecte care nu au mai fost realizate vreodată sau pentru unele care au fost respinse. S-a mai alocat peste un milion de euro pentru un ambulatoriu din Uricani, care – atenţie! – nu există, documentaţia pentru proiect fiind una falsă. Sute de familii trăiesc într-o sărăcie lucie, nu au apă, nu au electricitate, nu au un loc de muncă, dar sunt obligaţe să plătească chirie pe nişte locuinţe care arată ca nişte cocini. La toate acestea, aş mai adăuga faptul că în primărie sunt foarte puţini angajaţi capabili, majoritatea funcţionarilor fiind de fapt rude ale găştii lui, cu ajutorul căreia doreşte să pună botniţă populaţiei din Uricani, dar şi că averea i-a crescut considerabil, deşi salariul lui trece cu puţin de 2.000 de lei pe lună. Mai mult, sunt sigur că în ultima vreme, primăria nu este condusă de el, ci de familia soţiei sale, soţie care îi este şi consilier personal, iar până nu demult aceeaşi funcţie o ocupa socrul lui”. Dorin Sanda s-a declarat sigur de reuşita demersului său, în condiţiile în care, în numai şase ore, echipele PP-DD au reuşit să adune peste 250 de semnături.

„Acest om este obsedat de mine”
Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, susţine, însă, că este vorba de o vendetă. „Sunt răzbunări personale, iar acest om este obsedat de mine. Este liber să facă ce vrea, dar va reuşi să mă demită când o face plopul mere. El a vrut să-l primesc în partid şi să-l pun pe lista de consilieri la alegerile trecute, dar eu l-am refuzat. De asemenea, a dorit să fie şef la Salvamont Uricani şi nici aici nu l-am pus. De aici, a început un adevărat război împotriva mea şi a familiei mele. Este pensionat de la mină, deşi nu a făcut o zi în subteran, iar eu îl cunosc de pe vremea când lucram amândoi la Valea de Brazi”, a declarat Dănuţ Buhăescu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sa fie demis si arestat si confiscata averea care a facut-o inseland populatia ,a furat din banii publici ,si mai spune ca erau si colegi ,atunci Sorin Sanda spune adevarul despre acest primar ,pentru ca se cunosc de la locul de munca si a uitat trecutul .

  • bine fac ca a jefuit orasul de miliarde de lei, a transformat primaria in propriai mosie sia facut nevasta consilier si sia trecut averea pe numele neamurilor rusine... rusine... rusine

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

10 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 zile ago