Sport

Strãlucire şi durere

Ciprian Marinuţ

Anamaria Gherghel (foto), de la Comexim R. Lupeni, a fost „regina” Campionatului Mondial de fotbal-tenis, desfăşurat la finalul săptămânii, în Ungaria, cucerind cinci medalii de aur, deşi a jucat cu un hematom dureros la piciorul stâng. Numărul de medalii mondiale ale clubului hunedorean a ajuns la opt, întrucât Anamaria Rizescu a fost medaliată cu aur la triplu senioare, iar Marius Stoenică s-a impus la dublu şi triplu juniori.

Talent special
Anamaria Gherghel a fost cea mai strălucitoare sportivă a competiţiei mondiale, ea cucerind titlurile de campioană a lumii în toate probele la care a participat: simplu, dublu şi triplu senioare, precum şi dublu şi triplu mixt. Jucătoarea antrenată de Dima Druncea la Lupeni a câştigat proba de simplu a Campionatului Mondial de fotbal-tenis, după ce a câştigat finala cu Boglarka Lepseniy (Ungaria) cu scorul de 2-1 la seturi (11-1,11-13,11-9). În proba de dublu senioare, echipa României, cu Anamaria Gherghel în prim-plan, a învins reprezentativa Turciei, scor 2-0 la seturi. În competiţia de triplu senioare, tricolorele „dirijate” de Gherghel au spulberat Ungaria cu 2-0. Talentata sportivă din Lupeni s-a descurcat perfect şi contra băieţilor şi a mai obţinut medalii de aur cu echipele României în probele de dublu şi triplu mixt. „Anamaria are un talent special şi mă aşteptam să fie pe podium în toate cele cinci probe la care a luat parte. Sportiva are un grad de tehnicitate comparabil cu al băieţilor de top, are vitalitate, inspiraţie, intuiţie şi multă ambiţie. Cred că şi dacă participa la competiţia masculină ar fi fost pe podium. Mă aşteptam să câştige la diferenţe mai categorice, dar am aflat că evoluţia sa a avut de suferit din cauza unui hematom la piciorul stâng. A jucat cu dureri mari în mai multe partide, deoarece acel hematom devenise o rană deschisă”, a spus Dima Druncea, antrenor la Comexim R Lupeni. Anamaria Gherghel are 19 ani şi este maestru emerit al sportului. Sportiva practică fotbal-tenisul de nouă ani, fiind multiplă campioană naţională pe echipe la toate probele, dublă campioană mondială la Istanbul în 2010, triplă campioană europeană la Nicosia în 2011. Talentata jucătoare din Lupeni este studentă la Facultatea de Sport a ANEFS Bucureşti.

Încă trei medalii
Palmaresul clubului Comexim R Lupeni a fost completat cu alte trei medalii obţinute de  Anamaria Rizescu şi Marius Stoenică. Anamaria Rizescu, medaliată cu aur cu echipa României în proba de triplu senioare, practică acest sport de patru ani cu o pauză de doi ani, din cauza unor probleme de sănătate. Sportiva are 19 ani, este elevă la Liceul Teoretic Lupeni şi a revenit în activitate anul acesta, câştigând cu Comexim R Lupeni Campionatul Naţional în probele de dublu şi triplu. Marius Stoenică, medaliat cu aur la dublu şi triplu juniori, are 18 ani, face sport de performanţă de la vârsta de 10 ani şi este multiplu campion naţional şi dublu campion mondial la juniori, la Istanbul în 2010. Sportivul este elev la Liceul Tehnologic Lupeni.
Delegaţia de fotbal-tenis a României se întoarce astăzi în ţară.

Lotul de senioare al României: Anamaria Gherghel (Comexim Lupeni); Ana-Maria Rizescu (Comexim Lupeni); Monica Şagău (CS Răzvan Cluj); Alina Meseşan (CS Răzvan Cluj); Florica Chiar (Viitorul 003 Alexandria); Paula Paraschiv (Viitorul 003 Alexandria). Antrenor principal – Florin Purice.
Lotul României de seniori mixt: Anamaria Gherghel (Comexim Lupeni); Florica Chiar (Viitorul 003 Alexandria); Monica Şagău (CS Răzvan Cluj); Georgel Bobiş (Tengo Salonta), Florin Purice (Victory Cluj; Răzvan Pauna (Victory Cluj). Antrenor principal – Sabino Da Luz Tavares.
Lotul de juniori al României: Alex Sorean, Krisztian Csosz, Mark Bodi, Darius Nagy, Gergo Ilyeş (toţi Tengo Salonta) şi Marius Stoenică (Comexim Lupeni). Antrenor principal – Georgel Bobiş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura