Categories: Sport

Strãlucire „decantatã” la 11 metri

Ciprian Marinuţ

Câştigătoarea duelului dintre echipele de „aur” calificate în finala Cupei României, faza judeţeană Hunedoara, s-a decis abia la proba nervilor tari. Aurul Brad şi-a adjudecat trofeul, după 5-3 la penaltiuri, scor 7-5 la general, iar Aurul Certej a rămas doar cu onoarea de finalistă.

Finală adevărată
La fel ca procesul de „decantare” a aurului pur din minereu, şi evaluarea „strălucirii” celor două finaliste a fost una complicată. S-a jucat cu ambiţie şi mult suflet, iar timpul regulamentar s-a dovedit insuficient. După 90 de minute de joc aprig şi dramatic, scorul a fost egal 2-2. În prelungiri, nici una dintre echipe nu a mai vrut să rişte, preferând să închidă meciul. S-a ajuns la lovituri de departajare, deşi gruparea din Certej a avut patru minute de superioritate numerică, în urma eliminării lui Oprea (min. 116). La proba nervilor tari, plusul de experienţă al brădenilor a fost decisiv, iar trofeul a revenit echipei din Ţara moţilor, care s-a impus cu 5-3. În sezonul recent încheiat al Ligii a IV-a Hunedoara, Aurul Brad a ocupat locul patru, iar Aurul Certej s-a situat pe poziţia a şasea.

Pe muchie de cuţit
Startul meciului a aparţinut Aurului Certej, care a deschis scorul, prin Cibian (min. 12), al cărui şut a fost deviat în propria poartă de Mihăilă. Certejenii au avut şansa de a închide meciul, imediat după pauză, dar Al. Constantin (51) a irosit o ocazie uriaşă de a mări avantajul echipei sale la 2-0. Ratarea s-a răzbunat, iar Mihăilă (55) a egalat cu un şut la vinclu, de la marginea careului mare, care l-a lăsat fără replică pe portarul Iancu. Veteranul Gheorghe Cornea (43 de ani), care a alergat fără probleme toate cele 120 de minute, a întors scorul în favoarea Aurului Brad, marcând simplu, cu latul, în minutul 81 după o centrare a lui Nedea. Silviu Boloş (min. 85) a făcut dreptate şi a trimis partida în prelungiri, egalând cu o lovitură de cap din centrul careului, profitând de ieşirea greşită a portarului Robciuc.

Premiaţi de preşedintele AJF-ului
„Jandarmul” Cristian Robciuc şi-a spălat păcatele de la golul doi al adversarilor la loviturile de departajare. Portarul brădenilor a marcat a doua lovitură a echipei sale şi a parat-o pe cea executată de Măluţan (a patra), aducând trofeul moţilor, cu scorul general de 7-5 (2-2). De la Aurul Brad, au mai marcat Bănărescu, Uibariu, Cornea şi Mihăilă, iar pentru certejeni, au punctat Sumuţiu, Mazilu şi Cibian. Trofeul a fost înmânat câştigătorilor de Mircea Sîrbu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago