Categories: Comunitate

Straja şi Parângul sunt gata pentru turişti

Maximilian Gânju 

Salvamontiştii, cabanierii, operatorii instalaţiilor de transport pe cablu, dar şi proprietarii pârtiilor de schi din Straja şi Parâng fac ultimele pregătiri pentru puhoiul de turişti care ar trebui în această iarnă să aducă profit, după un sezon în care s-a mers pe pierdere.
Premizele pentru ca sezonul de schi 2010-2011 să fie unul profitabil sunt bune, dat fiind faptul că iarna aceasta se anunţă a fi una din cele mai friguroase, iar astfel, zăpada se va menţine pe pârtii mult timp. „Frigul deja a venit în ambele staţiuni, mai rămâne însă să şi ningă, pentru ca schiorii să dea năvală pe pârtii. După meteorologi, se anunţă a fi o iarnă cu zăpadă. Acum, nu ştiu ce să zic, noi sperăm să fie bine, spune şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Încep să se vândă
Pe de altă parte, cabanierii sunt optimişti, mai ales după ce au reuşit să-şi vândă din pachetele oferite turiştilor pentru sărbătorile de iarnă. Atât pentru perioada Crăciunului, cât şi pentru cea a Anului Nou sunt vânzări, dat fiind faptul că preţurile au fost menţinute la nivelul celor din 2009. „Şi noi am făcut ultimele pregătiri pentru noul sezon, suntem în formulă completă, astfel încât, să putem asigura permanenţa pe pârtiile de schi şi în staţiune, mai spune şeful Salvamont. Totuşi, în Parâng, turiştii ar putea avea o mare inconvenienţă, deoarece unul dintre operatorii de telefonie mobilă are câteva probleme cu semnalul telefonic. Deşi releul se află la câţiva metri de cabane, în staţiune este semnal doar pe porţiuni, iar dacă nu vor fi remediate problemele, inclusiv echipele de salvamontişti ar putea avea probleme în misiunile de salvare.

Pârtie pentru snowmobil
Straja îşi diversifică oferta pentru noul sezon turistic, iar noi investiţii sunt în prag de finalizare. Principalul investitor al staţiunii, Emil Părău, a demarat lucrările pentru o zonă amenajată, în care pasionaţii de snowmobil să se poată plimba în voie fără restricţii. În prezent aceste atelaje sunt interzise în staţiuni lângă pârtii, dat fiind faptul că pot accidenta schiorii. „Este un parc modern, în ţara noastră, din câte ştiu eu, mai este doar un singur asemenea loc. Lucrăm la acest proiect şi îl finalizăm până la începutul sezonului. Apoi, mai realizăm un parc de joacă pentru copii, un fel de grădiniţă. Părinţii îşi vor putea lăsa copilul acolo, la joacă, şi vor putea petrece două-trei ore pe pârtie, fără a-şi face griji. Toate sunt investiţii private fără nici un ajutor de la stat. Mai avem un proiect pe care sperăm să-l finalizăm anul acesta şi să aducem tunuri de zăpadă moderne“, declară Emil Părău.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago