Flash

Staţiunea Soveja, perla Vrancei

Soveja este o staţiune balneoclimaterică şi de odihnă, situată în judeţul Vrancea, la 81 km de Focşani.12 sovreja
Aşezarea, cu reşedinţa la Dragosloveni, datează din secolul al 17-lea, când s-au stabilit aici câţiva locuitori originari din satele argeşene Rucăr şi Dragoslavele. Staţiunea se află la poalele Munţilor Vrancei şi este delimitată la vest de vârfurile Războiul (957 m), Zboina Neagră (1350 m) şi Tiua Golaşă (1 069 m) şi la est de dealul Răchitaşu Mic(891 m).
Cel mai ozonat aer din Europa
La fel ca şi staţiunile Predeal şi Buşteni, Staţiunea Soveja este recomandată celor în căutare de paliative împotriva diverselor afecţiuni fizice (probleme ginecologice, ale aparatului locomotor) şi psihice (surmenaj intelectual), datorită aerului bogat în ozon (statisticile arată că aici se găseşte cel mai ozonat aer din Europa) şi izvoarelor de ape minerale, sulfuroase, clorurate, hipertone şi sodice.
Sunt recomandate turiştilor băile cu ape minerale, masajele, gimnastica medicală.
Climatul este caracteristic zonelor de munte cu veri răcoroase şi ierni reci; temperatura medie anuală nu depăşeşte 8 grade Celsius, iar precipitaţiile ajung la valoarea de 700 mm/an.
Cazare şi masă
Chiar dacă nu sunt atât de numeroase, în Soveja şi în împrejurimile ei există mai multe posibilităţi de cazare, constând în câteva hoteluri, dar mai ales în pensiuni şi vile, care oferă condiţii optime pentru turişti. De asemenea, există câteva restaurante şi alte categorii de localuri în care se poate servi masa, în condiţii decente şi la preţuri rezonabile.
Obiective turistice de vizitat
În afară de mediul propice pentru recreere, Soveja te va impresiona şi cu obiectivele sale turistice printre care se numără: Mausoleul Eroilor Români de la Dragosloveni, închinat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pe aceste locuri, aflate pe latura triunghiului format de Mărăşeşti-Mărăşti-Oituz („Triunghiul de foc“). Muzeul militar, Cimitirul german al ostaşilor de această naţionalitate căzuţi în Primul Război Mondial sunt alte două obiective turistice şi istorice pe care le poţi descoperi.
Tot aici se află şi Mănăstirea lui Matei Basarab, cu hramul „Naşterea Domnului“ (zidită în 1645) şi Schitul Soveja, cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.
Bustul lui Simion Mehedinţi, Şipotul lui Bucur – izvor în Dealul Răchiţaşului (popas al haiducului Bucur, potrivit legendei), Podul General Artur Văitoianu oferă tot atâtea motive pentru a vizita locul de la poalele Munţilor Vrancei.

One thought on “Staţiunea Soveja, perla Vrancei

  • Din. poza reiese ca a ramas tot o ruina,pacat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura