Staţie nouă de epurare la Călan

 05 statie epurare Volodia Macovei

La începutul acestei luni, a fost atribuit contractul de construcţie a noii staţii de epurare a apelor uzate de la Călan. Această investiţie va deservi ceea ce, tehnic, se numeşte aglomerarea Călan, cuprinzând localităţile Călan, Strei, Strei Sângeorgiu şi Strei Săcel.

Tehnologii moderne
Construirea noii staţii de epurare a apelor uzate de la Călan reprezintă un element din proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, un proiect girat de societatea Apa Prod Deva, în calitate de beneficiar final şi autoritate contractantă, şi care are o valoare totală de aproape 600 de milioane de lei, din care cheltuielile eligibile sunt de aproximativ 484,4 milioane lei. Finanţarea europeană pe acest proiect se face din Fondul de Coeziune – Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa 1 – „Extindere şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată”.
Noua staţie de epurare pentru aglomerarea Călan va fi realizată pe amplasamentul staţiei de epurare existente, în Călan, oraşul vechi. Tehnic, tehnologia staţiei va cuprinde epurare mecano-biologică, cu nămol activat cu aerare prelungită, precum şi o linie de prelucrare a nămolului rezultat din proces.

Aproape nouă milioane de lei
Acest contract a fost scos la licitaţie la sfârşitul lunii august 2013. Atribuirea lucrărilor de construire a noii staţii de epurare a apelor uzate de la Călan a fost făcută la începutul acestei luni, câştigătoare fiind societatea Adiss SA din Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş, o societate specializată în echipamente, soluţii şi servicii pentru tratarea apelor uzate orăşeneşti şi industriale.
Dacă estimarea iniţială privind valoarea acestui contract era de 9.711.867 lei, valoarea totală finală a acestuia este cu un milion de lei mai mică, respectiv 8.708.798,51 lei, fără TVA. Se prevede ca acest contract să fie finalizat în 16 luni de la atribuire.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.