Categories: Comunitate

Start la înscrierile pentru Bacalaureat

Cristina Ghenea

Înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului au început ieri, atât pentru elevii din ultimul an de liceu, cât şi pentru cei care nu au reuşit să promoveze examenul în seriile anterioare. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara se aşteaptă la peste 6.000 de candidaţi.

Termen limită, 30 mai
Cei care doresc să se înscrie în sesiunea de vară a examenului îşi pot depune dosarele până mâine, 30 mai, la secretariatul şcolii la care învaţă. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Hunedoara, sunt aşteptaţi să se înscrie 6.790 de candidaţi, dintre care 4.660 sunt elevi din seria curentă. „Restul de 2.130 sunt elevi din seriile anterioare, care nu au reuşit să promoveze examenul. Şi aceştia trebuie să-şi depună actele de înscriere tot la secretariatul şcolii pe care au absolvit-o“, a declarat Livia Vlad, purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara.

Taxă pentru cei care dau Bac-ul a treia oară
Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere. Anul acesta, o probă de Bacalaureat costă 38 de lei, iar dacă elevul vrea să susţină toată sesiunea, va trebui să achite suma de 230 de lei.
Sesiunea de vară a examenului maturităţii începe în 11 iunie, cu probele orale, şi se încheie în 6 iulie, cu ultima probă scrisă. Două zile mai târziu, elevii îşi vor primi rezultatele, după care urmează depunerea contestaţiilor, rezolvarea lor şi afişarea notelor finale, în data de 13 iulie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

2 ore ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

2 ore ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

2 ore ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

2 ore ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

2 ore ago

La Ilia, două cămine culturale sunt renovate și modernizate din fonduri nerambursabile

În cadrul apelului PNRR, edilii care și-au dau interesul au avut șansa să câș­tige susținere…

2 ore ago