Categories: Comunitate

Start la înscrieri pentru Geopark Challenge – Semimaratonul cetăţilor din Ţara Haţegului

Pasionaţii de alergare pe şosea sunt aşteptaţi sâmbătă, 4 mai 2019, la ora 10.00, să ia startul la o nouă ediţie a Geopark Challenge – Semimaratonul cetăţilor din Ţara Haţegului. Competiţia reprezintă evenimentul sportiv major al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi este organizat de Asociaţia Wild Roots.

Şi în acest an, Geopark Challenge le propune participanţilor o nouă provocare, parcurgerea în alergare a unui traseu ce leagă Cetatea Regală a Haţegului (oraşul Haţeg) de Cetatea Colţ (comuna Râu de Mori), în lungime totală de 21,2 km. Pe lângă oportunitatea descoperirii unui nou traseu, participanţii au la dispoziţie mai multe probe de concurs. Probelor de Semimaraton şi de ştafetă li se adaugă în acest an o probă de 10K (alergare 10 km) şi una de Duatlon, proba în care concurenţii parcurg primii 10 km în alergare, iar următorii 11,2 km pe bicicletă. Proba de ştafetă este şi ea modificată. Echipele vor fi alcătuite din câte patru participanţi care trebuie să parcurgă, fiecare, câte 5 km în alergare. Copiii vor avea şi ei o probă dedicată, intitulată Crosul Copiilor, în care vor avea de parcurs, în alergare, o distanţă de 1 km. La ediţia din acest an a competiţiei, cronometrarea tuturor participanţilor va fi realizată electronic.
Pentru probele de Semimaraton, 10K şi Duatlon, participanţii se pot înscrie la categoria masculin sau feminin, la una dintre grupele de vârstă: 18 – 29 de ani; 30 – 39 de ani; 40 – 49 de ani sau 50+. Proba de ştafetă se va desfăşura în regim open, fiind adresată echipelor masculine, feminine sau mixte, iar concurenţii trebuie să aibă minimum 18 ani împliniţi, inclusiv în ziua evenimentului. La Crosul Copiilor participanţii se pot înscrie la categoria masculin sau feminin, la una dintre grupele de vârstă: 6 – 8 ani; 9 – 11 ani; 12 – 14 ani sau 15 – 17 ani. Concurenţii clasaţi pe primele trei locuri, la fiecare probă de concurs, vor fi premiaţi. Toţi cei care se prezintă la startul competiţiei vor primi diplome de participare în format electronic, iar cei care trec linia de finish vor primi medalii gravate cu Cetatea Colţ.
Înscrierile şi plata taxei de participare se fac exclusiv online, pe site-ul http://geoparkchallenge.ro/, până pe data de 27 aprilie 2019. Taxa de participare este de 100 de lei, dar se oferă reduceri substanţiale pentru cei care se înscriu până pe data de 14 aprilie 2019 sau până cel târziu pe 21 aprilie 2019. Participarea la Crosul Copiilor este gratuită. (A.Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

4 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

4 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

4 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

4 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

4 ore ago