Categories: Sport

Start cu surprize în fotbalul judeţean

Ciprian Marinuţ

Trei dintre primele cinci clasate în ierarhia Ligii a IV-a au avut probleme în meciurile de debut ale returului. Lidera, Minerul Uricani, a fost ţinută în şah, scor 1-1, de Zarandul Crişcior. Ocupanta locului patru, FC Hunedoara II, a pierdut acasă, 2-3, cu Retezatul Haţeg, iar echipa de pe locul cinci, Aurul Brad, a pierdut derby-ul local cu Metalul Crişcior.
 

Lidera trage în arbitri
Liderul Ligii a IV-a, Minerul Uricani, a scos doar o remiză în meciul din deplasare cu Zarandul Crişcior, scor 1-1. Rezultatul este pus de roş-negri  în cârca brigăzii de arbitri conduse de deveanul Florin Anca. „Antrenorul celor de la Zarandul le spunea jucătorilor săi să se arunce în careu, că vor primi penalty, în timp ce nouă ne spunea că în veci arbitrul nu o să ne dea penalty. Şi aşa s-a şi întâmplat: am avut o lovitură de pedeapsă clară ca lumina zilei, dar nu am primit nimic. Credem că rezultatul a fost nedrept şi nu putem să ne explicăm ce au arbitrii cu noi”, a declarat un jucător de la Uricani, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Eşecul alb-albaştrilor de la FC Hunedoara II (2-3) a fost provocat de priceperea tehnicianului Titi Alexoi care a aşezat excelent echipa haţegană şi de neatenţia în prelungiri, când a încasat golul trei, a fotbaliştilor pregătiţi de Nelu Mitrică.

Jiul, debut cu dreptul
Ocupanta locului secund, Jiul Petroşani, a reuşit să se impună cu scorul de 2-1 în faţa „vecinei” CS Vulcan şi s-a apropiat la numai două puncte de locul I. Cele două goluri ale alb-negrilor au fost reuşite de noua achiziţie, Ovidiu Popesc, care este şi golgheterul Ligii a IV-a. Meciul, unul modest, nu a fost tocmai pe placul fanilor, destul de numeroşi, care şi-ar fi dorit o victorie mai concludentă având în vedere că obiectivul Jiului este promovarea în Liga a III-a. Condusă cu un gol marcat din penalty, Jiul a revenit la cârma partidei, iar zvâcnirile lui Abiodun şi Popesc au fost suficiente pentru ca balanţa să încline în favoarea elevilor pregătiţi de Daniel Huza şi Damian Militaru.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago