Categories: Sport

Start cu medalii în sezonul de toamnã-iarnã

Ciprian Marinuţ

Karatiştii clubului Heian Deva au fost de „24 de carate” la competiţiile internaţionale „European Championship”, desfăşurată la Aleşd (judeţul Bihor) şi „Open Bihor”, derulată la Oradea, cucerind aproape 20 de medalii.
Performanţe prin sacrificarea vacanţei
Componenţii secţiilor de karate din Deva şi Veţel ale clubului Heian Deva au demonstrat că s-au pregătit foarte bine pe perioada vacanţei de vară, reuşind să fie în top la primele competiţii ale „toamnei”. Ca dovadă, sportivii antrenaţi de Oana Tomiuc şi Marius Biji au reuşit să urce pe podium de aproape 20 de ori la cele două evenimente sportive dedicate artelor marţiale, desfăşurate în judeţul Bihor. „European Championship a aliniat la start peste 250 de sportivi din România, Serbia, Italia şi Ungaria, fără a fi un campionat european, ci doar o întrecere internaţională foarte puternică. La Open Bihor, de la Oradea, s-au înfruntat 315 karatişti din Letonia, Ucraina, Moldova, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Muntenegru, Serbia, Grecia, Turcia şi România. Ambele competiţii au avut un bun nivel calitativ, iar prezenţa pe podium a sportivilor noştri este o răsplată a sacrificării unei părţi a vacanţei de vară pentru pregătire”, a spus Marius Biji, preşedintele clubului Heian Deva.
Medalii peste medalii
La „European Championship” de la Aleşd, cea mai valoroasă medalie a obţinut-o Andra Daniliuc, clasată pe primul loc la kata seniori. Tot pe prima treaptă a podiumului la kata (lupta cu un adversar imaginar) au mai urcat Răzvan Bratu (categoria 6-7 ani), Alexia Voicu (categoria 6-9 ani), Mihai Martinesc (categoria 8-11 ani). La kumite, cel mai bine s-au prezentat Mihai Martinesc, Alesia Voicu şi Cristian Sicoe (categoria 6-7 ani), toţi medaliaţi cu aur. În plus, Răzvan Bratu şi Attila Szocs (seniori) au obţinut argintul la kumite, iar Albert Ungur (12-13 ani) a cucerit bronzul la kata. La „Open Bihor”, s-a obţinut o singură medalie de aur prin Carmen Tatoiu (la kata, 7-8 ani), una de argint prin Diana Tatoiu (kumite 11-12 ani) şi patru de bronz prin Cristina Josan (kumite, 8-9 ani), Diana Josan (kata, 13-14 ani), Diana Tatoiu (kata, 11-12 ani) şi echipa de kata 12-15 ani, formată din Denisa Pădurean, Diana Josan şi Diana Tatoiu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

7 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

7 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

7 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

7 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

7 ore ago