Categories: Sport

Start competiţional în campania „Ţară, ţară, vrem campioane!”

Ciprian Marinuţ

Antrenorii lotului naţional de gimnastică, Octavian Belu şi Mariana Bitang, şi fostele campioane Sandra Izbaşa şi Silvia Stroescu au participat, ieri, la primul concurs al gimnastelor junioare selecţionate în urma campaniei naţionale „Ţară, ţară, vrem campioane!”. Întrecerea „Cupa Petrom” s-a desfăşurat în sala de gimnastică din Complexul Ghencea şi a aliniat la start sportive legitimate la CS Steaua şi CS Dinamo. O competiţie similară va avea loc sâmbătă, la Deva, între sportivele de la CNS „Cetate” Deva şi CSS 1 Timişoara.

Şansă de menţinere în elita mondială
Antrenoarea Mariana Bitang a afirmat că programul de căutare a tinerelor talente este singura şansă a României de a supravieţui în elita mondială. „Este un proiect care mi-aş dori să devină o permanenţă pentru a descoperi talente pentru gimnastică. E un proiect costisitor, sunt mulţi copii, mulţi antrenori implicaţi, dar e singura şansă pentru a supravieţui în elita gimnasticii mondiale. Fetele sunt emoţionate, nu a trecut încă un an de când au început gimnastica, ci doar câteva luni. Dar au învăţat unele elemente, au încropit nişte exerciţii, şi sperăm ca progresul să se vadă în scurt timp. Le-am luat însă de la nivelul zero şi considerăm că au început să urce panta lungă şi anevoioasă a performanţei în gimnastică”, a spus Bitang. Sandra Izbaşa, arbitră în cadrul concursului de ieri, a declarat că a văzut printre fetiţele participante şi „câteva talente”.

Echipă olimpică cu foste vedete
În ciuda faptului că este implicată în acest proiect prin care se caută talente pentru viitor, Mariana Bitang a declarat că România ar putea avea o echipă cu Sandra Izbaşa (24 de ani) şi Cătălina Ponor (27 de ani) la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. „România ar putea avea o echipă cu Ponor şi Izbaşa la Jocurile Olimpice. Ar putea, dar asta tot ele trebuie să răspundă cât de mult îşi doresc şi de cât de mult le va ajuta starea de sănătate şi dorinţa de a se alinia într-o nouă competiţie extrem de dură”, a spus Bitang despre cele două gimnaste care se antrenează din nou cu lotul naţional.

Competiţie la Deva
Cele 40 de micuţe gimnaste selecţionate de CNS „Cetate” Deva în cadrul proiectului „Ţară, ţară, vrem campioane!” vor participa la primul lor concurs, „Cupa Petrom”, programat sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 12.00, la Sala Olimpică de gimnastică din Deva. Adversare pentru „campioanele viitorului” vor fi cele 30 de sportive selecţionate de C.S.S  1 Timişoara în cadrul aceluiaşi program de relansare a gimnasticii româneşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago