Categories: Sport

Start bun pentru hunedoreni la CN de Nataţie

Ciprian Marinuţ

Doi înotători legitimaţi la CSS Hunedoara s-au calificat în trei finale A şi o finală B în probele primei zile de la Campionatele Naţionale de Înot pentru seniori şi juniori I, care au început ieri la Hunedoara. Alexandru Bădeaţă (foto) a intrat în lupta pentru medalii în probele de 200 metri spate şi 200 de metri mixt, iar Adelina Buzdugan are şanse la podium în finala de la 50 de metri bras.
În top, din prima zi
Cele mai bune rezultate dintre înotătorii de la CSS Hunedoara în concursul preliminar care a avut loc ieri dimineaţă le-a obţinut Alexandru Bădeaţă. Sportivul antrenat de Anca Băjan s-a calificat în finala de la 200 de metri spate cu primul timp dintre juniori şi cu al doilea dintre toţi participanţii. Ordinea sosirii în preliminariile probei de 200 de metri spate a fost următoarea: 1. Cătălin Ungur (CSM Braşov) – 02:05:81; 2. Alexandru Bădeaţă (CSS Hunedoara) – 02:06:40; 3. George Oancea (Petrolul) – 02:06:97: La 200 de metri mixt, Alexandru Bădeaţă a ocupat locul doi la juniori şi a fost al şaselea în ierarhia generală în care au fost incluşi şi seniori. Lideri ai cursei, în preliminarii, au fost Andrei Grigore (CSM Oradea) – 02:05:38 şi Alexandru Coci (CSM Braşov) – 02:05:97, iar Alexandru Bădeaţă a încheiat cursa cu timpul de 02:06:62.
La feminin, Adelina Buzdugan, antrenată tot de Anca Băjan, s-a calificat în finala A în proba de 50 de metri bras şi în finala B la 200 de metri mixt. În cea mai rapidă cursă de la stilul bras, Adelina a sosit a doua cu timpul de 00:34:78, fiind devansată doar de Andreea Puchiu (Steaua) – 00:34:21. În proba de 200 de metri mixt, Adelina Buzdugan (CSS Hunedoara) a ocupat doar locul opt cu timpul de 02:29:19 şi s-a calificat doar în finala B.
Finalele s-au desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei noastre. La competiţia de la Hunedoara participă aproximativ 130 sportivi de la 27 de cluburi, iar cei mai buni îşi efectuează ultimele repetiţii înainte de Campionatele Mondiale de la Doha. Concursul se va încheia duminică, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago