Categories: Sport

Start bun la Naţionalele de nataţie

Ciprian Marinuţ

Doi dintre cei 10 înotători juniori, cu vârste între 13 şi 16 ani, de la CSS Hunedoara, s-au calificat, ieri, în finalele programate în prima zi a Campionatelor Naţionale de Nataţie ale seniorilor şi juniorilor mari (16-19 ani). Astfel, Alexandru Ancuţa a cucerit locul IV în proba de 50 de metri spate, la seniori, fiind la o zecime de secundă de medalie, antrenoarea Anca Băjan sperând ca surprizele plăcute să continue şi în următoarele zile ale competiţiei, care se va încheia duminică.

Fără obiective, dar cu speranţe la medalii
Sportivii hunedoreni s-au prezentat la startul competiţiei de elită a nataţiei româneşti, de la Bucureşti, cu scopul principal de a… se acomoda cu bazinul descoperit de 50 de metri, întrucât ei se pregătesc în bazin acoperit de 25 de metri. Mai mici ca vârstă decât adversarii, hunedorenii concurează fără obiectiv de câştigare a medaliilor puse în joc, ci cu gândul de a pregăti participarea la întrecerea rezervată juniorilor II, care va avea loc peste o săptămână, în aceeaşi locaţie. Fără stresul obişnuit al concursurilor de obiectiv, hunedorenii au demonstrat însă că sunt talentaţi şi bine pregătiţi şi au surprins plăcut chiar din prima zi a întrecerii. Eroul zilei pentru CSS Hunedoara a fost Alexandru Ancuţa (16 ani), care s-a calificat în finala seniorilor în proba de 50 de metri spate, cu al şaselea timp şi a ocupat apoi locul IV în finală. „E o performanţă neaşteptată, echivalentă cu o medalie la juniori I sau juniori II. Nu i-a ieşit startul în finală, pentru că altfel, ar fi fost pe podium, întrucât diferenţa faţă de cel medaliat cu bronz a fost de doar o zecime de secundă”, a spus antrenoarea Anca Băjan. În aceeaşi probă de 50 de metri spate, Daniel Scurtu (17 ani) a prins finala mică a juniorilor I, în vreme ce la 100 metri fluture, Cristian Rizan (foto) a fost al nouălea şi a ratat la mustaţă prezenţa în finală. „Sunt rezultate bune. Sunt convinsă că Rizan va fi în finale la bras, care sunt probele sale favorite, iar ceilalţi vor avea şi ei rezultate bune. De altfel, orice prezenţă în finale e un succes, iar câştigarea unei medalii ar fi de vis, în condiţiile în care adversarii sunt mai mari ca vârstă”, a spus Anca Băjan.

Condiţii vitrege
De parcă diferenţa de vârstă şi experienţă nu ar fi obstacole suficient de complicate pentru hunedoreni, şi condiţiile de concurs sunt vitrege. Drept dovadă, Cristina Sfetcu a căzut şi s-a lovit destul de rău pe una dintre zonele alunecoase din jurul bazinului. „Apa din bazin e destul de murdară, pentru că s-a defectat o instalaţie de filtrare. Nu există repere nici în aer, nici pe fundul bazinului, iar în unele locuri se alunecă foarte tare. Cristina Sfetcu a căzut şi s-a lovit la cot, însă sperăm că ea va putea concura în continuare”, a spus Anca Băjan.
Înotătorii de la CSS Hunedoara, Edith Bărbănţan, Adelina Buzdugan, Cristina Sfetcu, Bogdan Indrei,  Daniel Scurtu, Alexandru Bădeaţă, Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan, Gabriel Jurcan şi Antonio Chiriţoiu, vor participa săptămâna viitoare la Campionatul Naţional al Juniorilor II, competiţie la care au ca obiectiv câştigarea cât mai multor medalii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago