Ştafeta Invictus a ajuns ieri la Deva

22 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

După opt ore de alergare, Ştafeta Veteranilor Invictus, plecată în cursul dimineţii din Alba Iulia, a ajuns ieri, luni după-amiază la Deva, primirea ultimilor doi alergători desfăşurându-se la Cimitirul Eroilor din localitate, în prezenţa viceprimarului Ferdinand Pogocsan şi a ultramaratonistului Aris Necula.

„Ploaia m-a obosit cel mai mult. Am plecat la ora 5 dimineaţa, iar la început drumul a fost mai liber. Apoi s-a aglomerat. Şoferii au fost indulgenţi cu noi şi am primit multe încurajări“, a declarat Florin Râmniceanu, un alergător din oraşul Petrila, care a plecat special la Sebeş pentru a purta ştafeta. La rândul său, viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan, a spus că primirea ştafetei reprezintă un moment important, mai ales că are loc în preajma Zilei Armatei. „Salutăm acest gest al unor oameni care nu precupeţesc nici un efort pentru a alerga în onoarea Armatei Române, care a făcut sacrificii pentru România“, a spus viceprimarul.
Între cei care au primit Ştafeta Invictus s-a numărat ultramaratonistul Aris Necula, unul dintre puţinii români care au alergat la Maratonul Nisipurilor din Sahara. El va alerga marţi dimineaţa, împreună cu alţi trei localnici, spre Arad, pe un traseu în lungime de 160 de kilometri.
Ştafeta Veteranilor Invictus, la care participă câteva sute de voluntari din toată ţara, parcurge trei trasee simbolice, roşu, galben şi albastru şi are ca punct final oraşul Carei, unde va ajunge în data de 25 octombrie. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asociaţia Salvital a ajuns la fundul sacului

Sorina Popa Paramedicii de la Asociaţia Salvital riscă să nu îşi mai poată continua activitatea în anul viitor, din cauză...

Bulina neagră, 23.10.2018

Alexandru Curea, tânăr din Deva, condamnat la închisoare Pentru că fiind condamnat cu câţiva ani în urmă la 15 ani...

Bulina albă, 23.10.2018

Toma Coconea, parapantist şi salvator montan din Petroşani Pentru că este unul dintre cei patru concurenţi din lume calificaţi automat...

Închide