Categories: Comunitate

Spitalul brădean, acreditat cu acte în regulă

Magdalena Şerban

De curând, Spitalul Municipal Brad a primit undă verde din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS).
„În primul trimestru al acestui an am fost programaţi pentru evaluare, analiza fiind efectuată de o comisie de specialitate. Potrivit programării, ne-am situat în penultima grupă de verificare, la nivel naţional, alături de alte unităţi medicale din ţară. Acreditarea am primit-o de curând şi este valabilă cinci ani, după care se va restudia dinamica indicatorilor (sistem de management, secţii, condiţii de tratament şi cazare, practici medicale etc). Cert este că în toată această perioadă de cinci ani, trebuie să menţinem acelaşi standard în ceea ce priveşte protocoalele, ghidurile şi procedurile practicate. Aşa, nu va fi nici o problemă să ne acredităm din nou, atunci când va expira actualul certificat” a precizat directorul medical al Spitalului Municipal Brad, medicul Lucian Miron (foto). Acesta a mai spus că din punct de vedere financiar, instituţia sanitară e posibil să nu aibe prea mult de câştigat pe urma acreditării, însă prin demersul respectiv se poate certifica siguranţa medicală oferită pacienţilor, în concordanţă cu standardele în vigoare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Hai doctore mai incet, nu te da mare ,ca toate spitalele au primit, ca altfel nu mai puteati deconta servicii cu CASA.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago