Categories: ActualitateFlash

Spitale cu paturi reduse, trecute la primării

Livia Botici

Peste două luni, toate spitalele din ţară vor trece în administrarea consiliilor locale. Odată cu această schimbare, se va diminua numărul paturilor din unităţile sanitare, măsură de care nu va scăpa nici judeţul nostru.

La Călan, n-au ce reduce

Singura unitate sanitară din judeţul Hunedoara, care va scăpa de tăierea paturilor este Centrul de Sănătate din Călan, care are doar 15 paturi. „În luna februarie, atunci când secretarul de stat Raed Arafat a fost la Deva, a existat o discuţie preliminară, apropo de reducerea numărului de paturi. Nu ştiu câte s-au tăiat, dar garantat, nu vom scăpa de această măsură de diminuare a locurilor pentru bolnavi. Singura unitate din judeţul nostru care va scăpa de tăierea paturilor este spitalul din Călan, de la care nu mai există posibilitate de reducere a paturilor”, a declarat Dumitra Ştefan, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Descentralizare

Potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în data de 1 iulie 2010, va fi finalizat procesul de descentralizare a structurilor sanitare. „Până la acea dată, vom şti, cu siguranţă, toate normele de aplicare ale măsurilor luate la nivelul Ministerului Sănătăţii, referitor la numărul de paturi tăiate, vom afla dacă vor fi disponibilizări sau salarii reduse în sistemul sanitar”, a mai spus Dumitra Ştefan, directorul coordonator al DSP Hunedoara. Singura problemă care se iveşte, odată cu descentralizarea sistemului medical, este, se pare, posibilitatea ca primăriile să nu-şi dorească să aibă în administrare un spital. „Nu ştiu ce vom face dacă aleşii locali vor decide că nu au nevoie de spitale sub administrarea lor directă. Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla în această situaţie, aşteptăm ca soluţiile să le primim de la Ministerul Sănătăţii”, mai declară directorul coordonator al DSP Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o oră ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o oră ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o oră ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o oră ago