Comunitate

SPÎGM Deva: Au făcut ce au promis

Magdalena Șerban

Conducerea Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Munici­pală (SPÎGM) Deva anunța, nu cu mult timp în urmă, că în cartierul Micro 15, la Bejan, vor fi montate cinci baze de odihnă, acest lucru ma­terializându-se recent. De aseme­nea, se continuă ac­țiunile de toa­le­tare a pomilor la nivel de oraș plus alte activități spe­cifice sec­to­rului edilitar.

 

Pentru confortul devenilor
,,Ne ocupăm de toaletare, tem­pe­raturile de peste zi neajungând la -10 grade, cât este limita pentru o astfel de acțiune. Bineînțeles, e o vreme rece, dar nu atât cât să nu avem voie să intervenim asupra copacilor, în baza prevederilor din domeniu. Vom merge mai departe, dacă iarna nu se va aspri. Mai vreau să precizez că pe platoul de la Bejan am reușit să punem cinci complexe pentru odihnă (băncuțe și mese acoperite, asemănătoare cu o filigorie). Atunci când plouă, ninge sau soarele arde deranjant, cei aflați în zonă se pot adăposti acolo. Sau își pot trage sufletul cei care vin la mișcare, alergând în acel areal. Și vor mai fi utile pentru cei veniți la susținerea exa­me­nului auto, care nu sunt chiar puțini pe parcursul fiecărei săptămâni. În con­clu­zie, suntem sigur că vor fi apreciate și vor asigura confort. Chiar era nevoie de așa ceva în locația respectivă. Iar dacă vor exista cerințe justificate, pu­tem să ne extindem și în alte locuri din oraș. Tot ca o noutate, am ecologizat rigole (am continuat în anul curent, demersul începându-l încă de la finele anului trecut) și vom merge mai departe și cu acest lucru. În unele sen­suri giratorii avem flori de gheață, iar pan­seluțele sunt prima pată de culoa­re de început de an și, totodată, ultima de sfârșit de an“, a arătat Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M. Deva. Rea­mintim că locuitorii urbei pot trans­mite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

2 zile ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

3 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

3 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

3 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

3 zile ago