Categories: Sport

Speranţe şi confirmări hunedorene la fileu

Ciprian Marinuţ

Răzvan Mihăiasă, de la ACS Cristal Hunedoara, a câştigat finala turneului de tenis de câmp „Cupa Oraşului Hunedoara” la categoria jucătorilor de 12 ani, în vreme ce Bogdan Bristan (foto), legitimat la SCM Deva, s-a impus la nivelul sportivilor de 18 ani. În plus, Laura Mate (ACS Cristal Hunedoara) a ocupat locul trei în turneul jucătoarelor de 12 ani.

Victorii la două categorii din patru
Reprezentanţii judeţului Hunedoara au câştigat competiţia la ambele categorii ale concursului masculin şi au reuşit o clasare pe podium la una dintre cele două categorii de la feminin. Răzvan Mihăiasă, de la ACS Cristal Hunedoara, a triumfat în competiţia jucătorilor de 12 ani, în care au luat startul 10 jucători, după trei victorii consecutive. Sportivul din Vulcan, care se pregăteşte la Hunedoara, a câştigat primele meciuri cu scorul de 6-0, 6-0, în faţa jucătorilor Mihai Cândea şi Paul Drăgan, de la Tom Tenis Cluj Napoca, iar în finală a dispus cu 6-0, 6-1 de Tudor Silberg de la CS Marc Tenis Cluj Napoca. „Răzvan Mihăiasă a progresat foarte mult şi a completat talentul nativ cu un bagaj de cunoştinţe solide”, a precizat antrenoarea Lunella Maier. În turneul băieţilor de 18 ani, Bogdan Bristan de la SCM Deva şi-a onorat rolul de favorit numărul unu şi a câştigat finala. Jucătorul din Orăştie a trecut în sferturile de finală de Vlad Oniţă de la UTA Ara care a abandonat în setul unu la scorul de 1-1. Apoi, Bristan a dispus în semifinale de Klaus Herle (TC Iris Ştei) cu 6-2, 7-5, iar în finală s-a impus, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4 în disputa cu Tudor Turdean de la TC Sun Alba Iulia. „La categoria jucătorilor sub 18 ani au fost mulţi participanţi bine clasaţi în ierarhia naţională, iar victoria lui Bogdan Bristan, de la SCM Deva, este demnă de laudă”, a afirmat antrenoarea Lunella Maier.

Din afara judeţului
La feminin, concursul a fost dominat de sportive din afara judeţului. La categoria jucătoarelor de 12 ani lideră a fost Alexandra Moldovan (TC Sun Bucureşti), pe locul secund s-a clasat Beatrice Duma (CS Kofe Craiova), iar poziţia a treia i-a revenit jucătoarei Laura Matei de la ACS Cristal Hunedoara. În fine, competiţia jucătoarelor sub 18 ani a fost câştigată de Andreea Tupan (CS Victoria Drobeta Turnu Severin) care a câştigat toate cel patru meciuri disputate. „Concursul a fost cotat ca fiind de categoria I şi s-a bucurat de o participare numeroasă. La start au fost prezenţi sportivi din întreaga ţară, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă erau competiţii şi la Sibiu sau Arad”, a precizat Lunella Maier, organizatoarea întrecerii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Pe cine are în spate? Întrebarea frământă o întreagă comunitate din sudul județului nos­tru. Un…

12 ore ago

Laurențiu Nistor: Angiograf funcțional la spitalul din Deva. Pacienții nu plătesc costul investigațiilor!

„La Spitalul Județean de Urgență Deva avem un angiograf, vârf de gamă la nivel mondial.…

12 ore ago

Bulina albă

Irina Bodea, managerul Teatrului Dramatic ,,Ion D. Sîrbu" din Petroșani Pentru că a organizat un…

12 ore ago

Bulina neagră

Adrian I., din municipiul Petroșani Pentru că a fost condamnat la închisoare cu executare pentru…

12 ore ago

La ce pedeapsă s-au înțeles procurorii DIICOT cu polițistul învinuit de corupție?

Tribunalul Hunedoara a considerat că pedeapsa stabilită în baza acor­dului de recunoaștere a vinovăției încheiat…

12 ore ago