Spectacol pe două roţi, Day and Night, la Arena Platoş Păltiniş

13 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

Bogdan Brylynski

Noul sezon de vară la Arena Platoş Păltiniş Mountain Resort s-a deschis la începutul lunii iunie cu 17 activităţi dedicate tuturor vârstelor, sanie de vară, panou de căţărat, tiroliană şi multe, multe alte surprize.
Unele dintre principalele puncte de atracţie ale complexului de vară de la Păltiniş sunt traseele de bicicletă, singurele trasee montane amenajate în judeţul Sibiu, o adevărată desfătare pentru cei care caută adrenalină pe biciclete. Traseele sunt amenajate pe diferite grade de dificultate, tocmai pentru a fi accesibile atât celor care fac primii paşi în downhill, cât şi celor în căutare de senzaţii tari.
Traseele de bicicletă ale complexului de vară vor fi în weekend gazda primului concurs al sezonului, Day and Night, o competiţie de downhill dedicată sportivilor cu vârste între 12 şi 40+ de ani. Întreg concursul se va desfăşura pe traseul roşu, cel mai dificil traseu al complexului, cu o lungime de 650 de metri şi mai multe elemente de dificultate, contrapante şi săritori, inclusiv o săritură peste pârtia de sănii.
Cei mai mulţi concurenţi vor fi la clasa licenţiaţi, unde categoriile de vârstă sunt 12-14 ani, 15-17, 18-29, 30-39 şi 40+, iar concurentele se vor întrece într-o categorie separată. La clasa hobby, vârsta minimă de participare este 12 ani. Toţi concurenţii din prima categorie trebuie să posede asigurare de sport, adeverinţă medicală şi licenţă FRC valabilă. Pentru cei de la clasa hobby nu este nevoie de licenţă din partea Federaţiei Române de Ciclism, ci doar de asigurare medicală privată şi adeverinţă medicală. Înscrierile şi antrenamentele vor avea loc mâine, 15 iunie. Calificările vor începe duminică, la ora 12.00, iar finala este programată în jurul orei 15. Evenimentul se va încheia cu ceremonia de premiere de la ora 16:30. Câştigătorii vor fi premiaţi cu produse de specialitate FiveTen de la Freesport, Fox şi Leatt de la Authentic Spirit.
Test drive cu biciclete electrice
Concurenţii, dar şi toţi cei interesaţi să vadă la lucru o bicicletă electrică vor putea participa la testdrive-ul ce va avea loc sâmbătă, 15 iunie. Bikeshow.ro aduc la Păltiniş biciclete electrice cu pedalare asistată Atala şi Whistle, adaptate şi pentru traseele off-road. Deşi pare, bicicleta electrică nu e o bicicletă pentru leneşi, pentru că motorul electric doar amplifică pedalatul. E-bike-urile vor fi disponibile pentru testare pe întreaga durată a zilei de sâmbătă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beriu: investiţii într-un an cu grele încercări bugetare

Nu toţi primarii din judeţ au fost norocoşi la împărţirea banilor pentru anul 2019. Unii au primit cam cât în...

Băiţa: se fac pregătiri pentru noi proiecte investiţionale

Modernizarea unui drum de interes local, 10 poduri foarte importante pentru cetăţeni, precum şi introducerea gazului metan sunt principalele obiective...

Comunicat de presă al deputatului ALDE Marius Surgent

Miercuri, 12 iunie, cu susţinerea deputaţilor ALDE, a trecut de Camera Deputaţilor, for decizional, iniţiativa legislativă care are în vedere...

Închide