Sport

Spectacol fără victorie pentru deveni

Circa 900 de spectatori au asistat duminică seara la partida de futsal dintre CSM Deva, ocupanta locului trei și CS CFR Timișoara, formație aflată pe locul secund. A fost derby așteptat cu mult interes, un meci contând pen­tru etapa a patra din play-off-ul cam­pio­n­atului, iar spectacolul a fost pe deplin.

A intervenit salvator
Gazdele au deschis seria ratărilor în minutul 5, când Miklos Simic a trecut pe lângă gol și, apoi, am asistat la un joc pe contre cu un plus pentru jucătorii deveni care au avut mai multe posibilități de a deschide scorul. Portarul timișorean Daniel Gurin însă a reușit de fiecare dată să intervină salvator pentru echipa sa. A fost egalitate la pauză, 0 la 0, iar repriza secundă a debutat cu altă serie de ratări ale gazdelor, prin Savio Valares, Simici sau Sergiu Gavrilă.

Ocaziile se răzbună
CSM Deva va întrerupe seria ratărilor și jucătorii pregătiri de Roger Augusto dechid scorul, spre bucuria suporterilor aflați în tribune. Autorul golului a fost Savio Valadares, care a prins un vole direct pe poarta adversă și l-a învins pe tânărul portar timișorean. Contrar cursului jocului, fotbaliștii de la echipa CFR Timișoara rezistă presiunii totale la poarta lor și egalează un minut mai târziu prin Valentin Ilaș, pe fondul unei greșeli ale apărătorilor formației gazdă. Cum ocaziile se răzbună, finalul de par­tidă a fost unul electrizant, cu o echipă aflată în atac, cea de la Deva și cu cea­laltă în apărare. Timișorenii, mai con­cen­trați și mai atenți la jocul de pe parchet, înscriu golul victoriei prin Mihnea Toader.
Tot Galațiul
Finalul de partidă îi aduce pe timi­șo­reni în culmea fericirii, ei menținându-se pe locul secund în clasamentul ligii, cu 52 de puncte, (cu aprecieri deosebite la prestația foarte bună a portarului Daniel Gurin), în timp ce echipa deveană, de­ținătoarea trofeului Cupei României, a părăsit suprafața de joc învinsă. Devenii rămân pe locul al treilea în clasament, cu 48 de puncte și șanse reduse de a mai prinde finala campionatului, unde United Galați este calificată și așteaptă să cucerească un nou titlu național.
Au jucat la CSM Deva: Voin, Savio Valadares, Nasta, Ricardo Sobral, Denis Ramic, Cristian Matei, S. Gavrilă, Dobre, Grosu, Dinicuță, Simic Miklos și Denis Boldor, care trebuie apreciați pentru faptul că au luptat pentru victorie până în ultimul minut.
Notă: Revenind la ceea ce se întâmplă la acest club susținut financiar de la bu­getul statului, menționez că aici unele per­soane care își arogă unele funcții și decid ce și cum se face la club, încalcă un drept recunoscut de către legile ro­mâne. Eu, fiind o persoană cu handicap, conform Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 și având mașina cu semne dis­tinctive afișate la vedere, am fost obli­gat să retrag mașina de pe platforma de parcare de la Sala Sportului din dis­po­ziția lui Dorin Popa, care se pretinde a fi coordonatorul secției de futsal.
Conform legii precizate mai sus, am acest drept acordat de statul român, și, ca urmare, anunț public că mă voi adre­sa instituțiilor statului român pentru ca acest domn să fie sancționat, deoarece a încălcat această lege și voi urmări per­sonal modul cum se va soluționa acest incident.

Mesagerul Hunedorean