Categories: Eveniment

Spărgătorul de taximetre a ajuns după gratii

Maximilian Gânju

Adolescentul de 16 ani, care i-a terorizat la propriu pe taximetriştii din Petrila şi Petroşani, dar şi pe proprietarii de maxi-taxi, a ajuns după gratii.
Tânărul a spart în decurs de patru luni de zile aproape 50 de taxiuri, dar pentru că este minor, procurorul a decis să-l cerceteze în libertate. Adolescentul a fost prins de poliţiştii din Petroşani la finele lunii martie a.c., după ce dăduse zeci de lovituri şi acuzat de furt dar şi distrugere. Atunci, avea la activ peste 30 de taxiuri sparte şi câteva microbuze din care a furat mărunţişul din torpedoul maşinilor ori staţii de emisie recepţie. Pus în libertate, tânărul n-a rezistat tentaţiei şi s-a dus în Petrila unde a dat alte lovituri. Poliţiştii de aici l-au prins în flagrant, dar nici de acestă dată nu a fost arestat. Astfel, hoţul din taxiuri a revenit pe meleagurile natale şi s-a pus iarăşi pe spart taxiuri. Anchetatorii au reuşit să-l prindă luni, după ce dăduse alte opt lovituri. Poliţiştii au stabilit că suspectul a comis infracţiunile prin acelaşi mod de operare (spargerea geamului lateral) şi a sustras din autoturisme diferite bunuri (staţii de emisie-recepţie, radio CD-uri, truse de scule etc.), creând un prejudiciu total de peste 2.400 lei.
În urma analizării dosarului cu procurorul de caz, a decis să-l prezinte pe spărgătorul de maşini instanţei cu propunere de arestarea preventivă. Ieri, magistraţii Judecătoriei Petroşani au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia şi pentru stabilirea participaţiei penale a unui complice (taximetrist) care l-a ajutat la comiterea faptelor.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago