Actualitate

Soții nedivorțați forțat de o funcționară cer daune morale

Primăria Aninoasa și o fostă angajată au fost chemate în instanță de către doi localnici. Aceștia le-au cerut să achite daune morale și materiale în cuantum de 30.000 de euro, pentru că funcționara Primăriei Aninoasa nu a operat divorțul dintre cei doi pentru a-și însuși taxa de 500 de lei.

Condamnată pentru fals intelectual
Totul a ieșit la iveală după ce bărbatul s-a dus la Primăria Aninoasa și a des­coperit că are un certificat de divorț fals. Omul a mers cu noua iubită la primărie să depună actele de căsătorie, dar a fost chemat la instituție pentru a i se aduce la cunoștință că este deja căsătorit. Local­nicul a prezentat actele de divorț pe care le avea, moment în care cei din primărie și-au adus aminte că o angajată falsi­fi­case foarte multe documente și i-au co­mu­nicat că „certificatul de divorț” este fals. Funcționara a fost trimisă în ju­de­cată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual iar Judecătoria Petroșani a con­damnat-o la 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals in­te­lectual. Curtea de Apel Alba Iulia a achitat-o pe motiv că s-a împlinit ter­me­nul de prescripție. Foștii soți au cerut obligarea inculpatei în solidar cu partea responsabilă civilmente Unitatea Admi­nis­trativ Teritorială a Oraşului Aninoasa la plata sumei în cuantum de 30.000 euro cu titlu de daune morale pentru pre­judiciul suferit ca urmare a săvârșirii de către inculpată a infracțiunii de fals in­telectual. Instanța din cadrul Jude­că­to­riei Petroșani a apreciat că, în cauză, sunt îndeplinite condiţiile răspunderii civile delictuale atât pentru fapta proprie, fiind dovedite fapta ilicită şi vinovăţia in­cul­patei cât şi răspunderea comitentului pen­tru fapta prepusului. Judecătorul a sta­bilit că foștii soți au fost prejudiciați doar cu suma de 500 de lei, bani ce re­pre­zintă taxa de divorț plătită, iar restul pretențiilor nu sunt dovedite. Soluția Ju­decătoriei Petroșani nu este definitivă, iar cei doi foști soți pot face apel. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

31 de minute ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

17 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

17 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

17 ore ago