Categories: Actualitate

Somnul dulce de dimineață i-a adus o sancțiune

Un pușcăriaș de 24 de ani, din Petroșani, încarcerat la Penitenciarul Deva, unde-și execută pedeapsa de peste 7 ani pentru tâlhărie calificată, s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că a fost sancționat dis­ciplinar pe o perioadă de o lună, pentru că n-a avut chef să se trezească la pro­gram.
„Contestatorul Căldărar C. execută o pe­deapsă privativă de libertate de 7 ani, 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea unei in­fracțiuni de tâlhărie calificată. Prin Re­fe­ratul rezumativ de cercetare a incidentului disciplinar s-a reținut că (…) ar fi fost surprins în pat, dezechipat și dormea, la verificarea programului de dimineață. Astfel, s-a reținut în sarcina sa încălcarea dispozițiilor (…) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pe­depselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul pro­cesului penal, motiv pentru care a fost sanc­ționat disciplinar cu suspendarea dreptului de a participa la activități culturale, artistice și sportive pe o perioadă de 1 lună, prin Ho­tărârea Comisiei de Disciplină din cadrul PNT Deva”, se arată în dosar. Deținutul a ce­rut instanței anularea sancțiunii disciplinare aplicate susținând că nu dormea, ci doar stă­tea în pat, în poziția șezut, îmbrăcat în pan­taloni scurți și în bustul gol, deoarece se făcea curățenie în cameră. Judecătoria Deva i-a respins ca neîntemeiată contestația for­mu­lată, decizia fiind definitivă. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

17 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

17 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

17 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

17 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

17 ore ago