Solidaritate între sindicate

Nicolle Ebner

Protestul anunţat de sindicatele din sistemul bugetar hunedorean pentru data de 15 martie a fost amânat, anunţă reprezentanţii filialei judeţene SNC Cartel Alfa-Hunedoara, după ce Comitetul Confederal a decis extinderea listei şi cu revendicările sindicatelor din sistemul privat.

Politica fiscală accentuează dezechilibrul economic
Luni, 15 martie, Prefectura judeţului Hunedoara urma să fie pichetată între orele 11.00 şi 13.00 de reprezentanţi ai sindicatelor din Poliţie, Penitenciarul Bârcea Mare, administraţia publică locală, Direcţia Agricolă, APIA, Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Protestul a fost amânat, urmând să se stabilească un nou calendar al evenimentelor, după ce lista revendicărilor va fi extinsă şi pentru angajaţii din sistemul privat. Reprezentanţii SNC Cartel Alfa-Hunedoara declară că principalele revendicări ale sindicatelor sunt legate de legea unică a salarizării-stabilirea salariului minim pe economie la valoarea de 705 de lei şi în domeniul privat, şi de proiectul noii legi a pensiilor. Sindicaliştii spun că nu este normal să existe două salarii minime pe economie, 600-în domeniul privat şi 705 lei-în sistemul bugetar, şi avertizează că această discriminare va accentua dezechilibrul economic. Confederaţiile sindicale au solicitat Ministerului Muncii, încă din luna octombrie a anului trecut, ca salariul minim pe economie să fie majorat de la 600 lei, la 705 lei, începând cu 1 ianuarie 2010, atât pentru sectorul bugetar, cât şi pentru cel privat. Programul protestelor în judeţul Hunedoara va fi stabilit după extinderea listei de revendicări.
Şi sindicatele din învăţământul hunedorean se pregătesc să declanşeze conflictul de interese, în acest scop, desfăşurându-se o campanie de strângere de semnături, care se preconizează a fi încheiată la sfârşitul acestei săptămâni.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago