Şoferul vinovat pentru tragedia de la Hunedoara era beat mangă

Cristina Ghenea

Şoferul implicat în accidentul de circulaţie petrecut duminică noaptea, la intrare în municipiul Hunedoara, ar putea ajunge în arest preventiv. Doi tineri au murit după ce acesta a condus, beat fiind, cu peste 150 de kilometri la oră.

Combinaţie fatală, alcool şi viteză
Tragedia a avut un impact puternic asupra tinerilor din municipiu, dar mai ales asupra părinţilor care se îngrozesc de numărul tot mai mare al acestor nenorociri. După accidentul petrecut în timpul sărbătorilor de iarnă pe dealul Hăşdatului, în care şi-au pierdut viaţa doi adolescenţi, tragedia din zona Izvor a zguduit, din nou, Hunedoara. Zeci de mesaje de adio au fost scrise pe reţelele de socializare pentru cei doi tineri care au decedat pe loc, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de doi copaci de pe marginea drumului. Împreună cu alte trei persoane, Gîle Narcis (21 ani) şi Tenter Flavius (25 ani) se întorceau acasă – duminică noaptea – dinspre Deva. Autoturismul în care se aflau – marca Audi 80 – a intrat pe contrasens şi a părăsit, apoi, carosabilul, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. Într-o fracţiune de secundă, distracţia şi teribilismul pe care îl simţeau în momentul în care maşina gonea cu peste 150 de kilometri la oră, le-au fost fatale.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că au găsit autoturismul, efectiv, rupt în două. Motorul era aruncat la circa 40 de metri distanţă, pe şosea, iar una dintre victime avea piciorul zdrobit sub fiarele maşinii. Narcis – aflat pe locul din dreapta, spate – şi Flavius – aflat în faţa lui – au fost găsiţi morţi, iar ceilalţi doi pasageri şi şoferul au fost transportaţi de urgenţă la spital. Ieri, însă, unul dintre supravieţuitorii tragediei a fost transferat la o clinică din Timişoara. Are doar 19 ani, iar starea sa de sănătate este foarte gravă. Medicii spun că a suferit o fractură de bazin şi că are nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Expertiză specială pentru determinarea vitezei
Cât despre ceilalţi doi tineri implicaţi în accident – starea lor de sănătate este stabilă. Ambii sunt din comuna Topliţa şi au vârste de 23 (n.r. Gabriel Neamţu – şoferul maşinii), respectiv 35 de ani. Poliţiştii de la Serviciul Rutier spun că pe carosabil nici măcar nu se vedeau urme de frânare şi că alcoolemia celui aflat la volan era de 1,4 la mie. Nu se poate spune, însă, cu exactitate, viteza cu care acesta rula pe şosea, pentru că tot bordul maşinii a fost făcut zob. Martorii spun, totuşi, că şoferul gonea cu peste 150 de kilometri la oră. Alţii spun chiar că acul care indică viteza s-ar fi oprit la 180. Totuşi, pentru stabilirea exactă a vitezei este necesară efectuarea unei expertize speciale. Şi pentru că s-a urcat la volan, deşi consumase alcool, iar acest lucru a dus la pierderea unor vieţi omeneşti, Gabriel Neamţu riscă să fie prezentat instanţei, imediat după externare, cu propunere de arest preventiv.

One thought on “Şoferul vinovat pentru tragedia de la Hunedoara era beat mangă

  • 5 septembrie 2012 la 21:34
    Permalink

    dar despre accidentul auto dintre un opel si un tir, din fata cantinei restaurant din HD nu dati informatii?
    si apropo de zona respectiva,cred ca se face ceva de vis in intersectia din aceasta zona unde lunar este cel putin un eveniment rutier,dar oare ce?sa fie o rotunda?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare