Categories: Actualitate

Şoferi, atenţie la anvelope!

Imediat după căderea primilor fulgi de nea, poliţiştii au instituit filtre rutiere pe mai multe drumuri din judeţ. Oamenii legii verifică echiparea corespunzătoare a maşinilor, cu anvelope de iarnă, şi avertizează că şoferii care nu se supun regulii pot fi amendaţi cu până la 1.470 lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspectorul principal Bogdan Niţu, pentru că pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, poliţiştii rutierişti au demarat deja verificările privind echiparea corespunzătoare a maşinilor. Oamenii legii acordă atenţie deosebită autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone, care trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoare, şoferii riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare al maşinii, iar valoarea amenzii se încadrează între 630 şi 1.470 de lei, adică între 9 şi 21 de puncte de amendă. În plus, poliţiştii le recomandă şi pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile marcate şi semnalizate, pentru a evita eventualele accidentări.

Toate maşinile de intervenţie pentru situaţii urgente, echipate

Şi pentru că regula este valabilă pentru toată lumea, maşinile de intervenţie ale poliţiştilor, ale pompierilor, ale Ambulanţei şi ale SMURD-ului au fost deja echipate. Spre deosebire de anul trecut, când echiparea autovehiculelor din parcul auto al IPJ a întâmpinat dificultăţi, anul acesta, toate cele 400 de maşini folosite de poliţiştii din judeţ au anvelope corespunzătoare. La fel şi cele 42 de ambulanţe, dar şi cele aproximativ 80 de autospeciale ale pompierilor şi echipajelor SMURD. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago