Categories: EvenimentFlash

Şocant! Acuzată de un sat întreg că şi-a ucis pruncii nou-născuţi

Maximilian Gânju

O femeie din satul Fizeşti, comuna Pui, este suspectată că ar fi născut mai mulţi copii şi apoi i-ar fi ucis. Chiar şi rudele susţin oribilul scenariu, însă femeia spune că nu este nimic adevărat. Ancheta a fost preluată acum de procurori, după ce s-a depus o plângere penală împotriva ei.

Pleca gravidă, dar se întorcea fără copil
Toţi sătenii vorbesc despre faptele oripilante care s-ar petrece într-o familie din comunitatea lor. Oamenii spun că o consăteană de-a lor, în vârstă de 40 de ani, aproape fără încetare, în fiecare an este văzută gravidă şi când i se apropie sorocul, dispare fără urmă din sat. La întoarcere, vine fără copil, dar şi fără burtă. Totul se întâmplă de cel puţin 10 ani de zile încoace, iar oamenii cred că femeia, ajutată de bărbatul ei, îşi omoară pruncii la naştere şi apoi îi îngroapă în pustietate. Chiar şi rudele susţin acest lucru, iar ultima dată s-ar fi întâmplat în octombrie, anul trecut.
„Aproape an de an o vede lumea din sat cu burta la gură şi când se apropie naşterea, pleacă de acasă câte două-trei săptămâni şi n-o mai vede nimeni. Când se întoarce, vine fără copil şi fără burtă. Tot satul ştie treaba asta. Anul trecut, în septembrie-octombrie, eu am văzut-o şi acum nu mai este cu burta mare. Oamenii spun că stă până în ultima zi, apoi pleacă şi dispare copilul când se întoarce. Nimeni nu ştie unde îngroapă copiii, dar treaba asta se întâmplă de vreo 10 ani de zile”, susţine cumnata femeii suspectată de pruncucidere.

A făcut copii pe care-i cresc alţii
În sprijinul afirmaţiilor, cumnata femeii spune că i-a crescut un copil pe care l-a născut în casa ei şi pe care vroia să-l omoare, iar alt copil îi este crescut de socri. „A făcut în 1991 un copil la mine în casă, în baie. Eu aveam atunci trei copii şi m-a strigat să merg la ea şi să-i dau o cârpă. I-am dat şi am întrebat-o pentru ce-i trebuie, iar ea mi-a răspuns că-i trebuie ca să-i astupe gura băiatului, să nu mai ţipe. I-am zis că nu face aşa ceva la mine în casă, am chemat salvarea şi au dus-o cu copilul la spital la Haţeg. A ieşit din spital şi a adus copilul la mine. Eu l-am crescut, l-am înfiat şi acum băiatul are 23 de ani. Nouă ne este ruşine şi să mai mergem în sat, nu pot fi de acord cu aşa ceva. Sunt pastile, sunt soluţii ca să nu mai rămână gravidă. Nu să-i omori. Oamenii din sat spun că imediat cum îi face le suceşte gâtul”, mai spune cumnata femeii.

Ancheta preliminară a infirmat acuzaţiile
Sunt şi alţi localnici care-i susţin afirmaţiile şi pot jura că au văzut-o pe femeie cu burta mare la finele lui 2013. Un sătean a sunat prin 112, sesizând exact posibila pruncucidere, însă verificarea poliţiştilor din sat n-a confirmat suspiciunea. „A fost o sesizare prin 112, anonimă, cum că ar fi născut în noiembrie anul trecut. Eu m-am dus a doua zi şi am găsit-o la cules de porumb. Am întrebat-o dacă a fost gravidă, am întrebat şi doi oameni din sat care o ştiu bine şi au infirmat. S-a făcut proces verbal şi apoi am verificat la medicul de familie, care a spus că nu era înregistrată cu sarcină”, a declarat Cornel Mânja, şeful Postului de Poliţie din comună, cel care a făcut prima verificare.

S-a depus plângere penală
Împotriva femeii a fost depusă zilele trecute o plângere penală, iar poliţiştii au dus-o, miercuri seara, la un examen medical de specialitate la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Medicii de aici nu au descoperit o sarcină sau cum că ar fi lăuză, însă nu se pot pronunţa pentru o sarcină sau o naştere pe care ar fi avut-o în octombrie 2013. Perioada este prea mare pentru a se putea constata acest lucru la un examen ginecologic şi au făcut o trimitere către Serviciul de Medicină Legală, singurul care mai poate stabili dacă femeia a fost gravidă şi a născut spre finele anului trecut.
Pentru că a fost depusă o plângere penală, poliţiştii din comuna Pui au efectuat cercetările preliminare şi şi-au declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar cazul a ajuns în atenţia unui procuror care continuă cercetările.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • „A fost o sesizare prin 112, anonimă, cum că ar fi născut în noiembrie anul trecut. Eu m-am dus a doua zi şi am găsit-o la cules de porumb. Am întrebat-o dacă a fost gravidă, am întrebat şi doi oameni din sat care o ştiu bine şi au infirmat. S-a făcut proces verbal şi apoi am verificat la medicul de familie, care a spus că nu era înregistrată cu sarcină”, a declarat Cornel Mânja, şeful Postului de Poliţie din comună, cel care a făcut prima verificare.

    POLITIST IDIOT !!!!
    AFARA CU EL !!!!!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago