Categories: Actualitate

Situaţia infecţiilor cu noul virus în judeţ şi la nivel naţional

În judeţul Hunedoara, până miercuri, 26 august, au fost confirmate 1.554 persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 23 de cazuri nou con­fir­mate iar alte două persoane au primit rezultate pozitive la retestare.
Din numărul total de cazuri active în judeţ (435), în izolare instituţionalizată se află 157 persoane, în izolare la domiciliu sunt înregistrate 138 persoane, iar 140 se află în alte situaţii medicale.
Cele mai multe cazuri active se află în Orăştie, Hunedoara, Deva, Simeria, Petrila, Petroşani, Vulcan şi Haţeg. De la începutul monitorizării 105 persoane au decedat în judeţ.


Până miercuri, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 36.286 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 9.911 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel naţio­nal, faţă de ultima raportare, au fost înre­gistrate 1.256 cazuri noi de persoane infec­tate cu Covid–19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dis­tinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 572 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Pe teritoriul României, 11.245 de per­soane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.522 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 31.364 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 36 de persoane.
Până astăzi, 3.421 de persoane diag­nos­ticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 25.08.2020 – 26.08.2020 au fost înregistrate 54 de decese (33 bărbaţi şi 21 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Bucureşti. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

15 ore ago