Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 3 iunie 2020

3 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, miercuri, 3 iunie, în judeţul Hunedoara 634 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 73 de persoane au decedat, iar 556 s-au vindecat. În carantină se află 17 persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.714 persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt 19 persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până miercuri, 3 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.669 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.800 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.288 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 152 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 162 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.376 de persoane. Alte 95.549 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 459.405 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.750 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, trei infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 2 iunie, 168 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţie ciudată la Minvest: Preşedintele Consiliului de Administraţie este în proces cu compania

Situaţie ciudată la Compania Minvest Deva. Un fost director general, care în prezent este preşedintele Consiliului de Administraţie, este în...

Adrian David: Dacă Valea Jiului s-ar unifica administrativ, vom fi singurul judeţ din România cu doi poli de dezvoltare!

Adrian Nicolae David (foto), administrator public al municipiului Deva şi prim vicepreşedinte al PNL Hunedoara, este unul dintre susţinătorii proiectului...

Orban sărbătoreşte tot, dar nu susţine nimic!

Pe 31 mai a fost Ziua Românilor de Pretutindeni. Am observa t multe mesaje de felicitare din partea liberalilor, atât...

Închide