Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 28 aprilie 2020

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

De la începutul monitorizării şi până marţi, 28 aprilie, în judeţul Hunedoara au fost confirmate 488 de persoane infectate cu virusul Covid-19. Au decedat 53 de persoane, iar 174 de oameni s-au vindecat.

Se află în carantină 244 de persoane, iar 614 au ieşit din carantină. De asemenea, 242 de persoane se află în izolare, în timp ce 6.729 au ieşit din izolare.
Poliţiştii hunedoreni au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile ordonanţelor militare. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 73.000 de lei.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 66 misiuni, cu 115 jandarmi şi au aplicat 16 sancţiuni în valoare de 14.400 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până marţi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 650 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 277 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 243 de pacienţi.
În întreaga ţară, în carantină instituţionalizată sunt 11.631 de persoane. Alte 22.406 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 150.309 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 491 de dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.403 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.414.581 de lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deţinut de la Penitenciarul Deva, infectat cu coronavirus

Un deţinut de la Penitenciarul Bârcea Mare este infectat cu noul virus, au anunţat cei de la Administraţia Naţională a...

O nouă descindere în cartierul Micro 6 din Hunedoara

În cursul zilei de luni, poliţiştii din Hunedoara, cu sprijinul mascaţilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale al jandarmilor şi al...

Sporturi de iarnă. Veşti bune pentru România

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a prezentat o propunere pentru calendarul competiţiilor din următorul sezon, respectiv cel de iarnă 2020-2021.

Închide