Simerienii încep să se „împrietenească“ cu pubela de gunoi

05-risteiuOana Mihnea

Se pare că acţiunea desfăşurată de Primăria Simeria, prin Poliţia Locală şi operatorul de salubritate, începe să dea roade. Dacă până nu demult, erau multe familii care nu aveau un contract pentru ridicarea gunoiului, acum, numărul acestora a început să scadă considerabil.
În urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, administraţia locală s-a văzut nevoită să ia măsuri împotriva celor care refuză, din diferite motive, să aibă un contract cu firma de salubritate. De aceea, a pornit o acţiune de verificare a locuitorilor oraşului Simeria, nu neapărat pentru a-i usca la buzunar cu amenzi, ci mai degrabă să le explice cât de important este ca deşeurile să fie aruncate acolo unde trebuie. Nu de puţine ori, la marginea oraşului apăreau peste noapte grămezi de deşeuri puse la voia întâmplării, probabil şi din vina celor care nu au o pubelă de gunoi în gospodărie pentru colectare.
„Am pornit această acţiune pentru a-i convinge pe oameni să-şi facă contracte de salubrizare. Până în momentul de faţă, au fost controlate 224 de case din zona urbană, s-au dat 27 de somaţii scrise cu termen de 30 de zile, iar după depăşirea datei limită, au mai rămas doar trei avertismente, ale celor care n-au răspuns somaţiei. Asta înseamnă că mulţi au rezolvat problema, fie şi-au făcut un contract pe loc, fie au venit în perioada imediat următoare la primărie să îl facă. De asemenea, am mai verificat şi 133 de apartamente şi aici fiind date nouă somaţii, care sunt în curs de soluţionare. Este vorba despre cei care au rămas în urmă cu plata gunoiului la asociaţiile de proprietari. După ce încheiem cu partea urbană, vom trece şi la satele aparţinătoare. Consider că demersul nostru a avut efect şi mă bucur că oamenii au înţeles că este absolut necesar să aibă un contract cu operatorul de salubritate. Costurile ajung la aproximativ 15 lei pe lună pe locuinţă”, a declarat Emil Rîşteiu (foto), primarul oraşului Simeria.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.