Categories: Comunitate

Şi la Densuş se vrea gaz metan

Magdalena Şerban

Anul trecut, administraţiile din comunele Toteşti, Râu de Mori, Densuş, General Berthelot şi Sălaşu de Sus au depus la Ministerul Economiei, un proiect de introducere a gazului metan, care momentan se află în proces de evaluare, pentru finanţare. Primarul comunei Densuş, Traian Bugari (foto), consideră că investiţia va da o plusvaloare facilităţilor locale.
“Studiul de fezabilitate a fost finalizat şi se aşteaptă avizele cerute în Certificatul de Urbanism. În total, vor fi peste 1.300 de beneficiari din comuna Densuş. Din păcate, două sate aparţinătoare (Criva şi Poieni) nu au putut fi cuprinse în acest proiect, la fel cum s-a întâmplat şi în alte cazuri ale celorlalte comune care au aplicat, deoarece se află la o distanţă prea mare faţă de sursă şi au puţini locuitori. Pentru cei 150 de localnici care nu au putut fi incluşi, vom încerca să găsim o altă soluţie. Cel mai probabil vom accesa un alt program investiţional, pe o axă guvernamentală sau europeană, pentru a extinde reţeaua de gaz şi la ei. Până acum, lumea s-a descurcat cum a putut, apelând la boilere electrice, sobe pe lemne şi chiar butelii pe gaz”, a spus Traian Bugari, primarul din Densuş.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago