Categories: Sport

Şi câştigători, şi „ajutaţi”

Ciprian Marinuţ

Ambele echipe hunedorene din Liga a III-a, FC Hunedoara şi CFR Simeria, au câştigat la diferenţe de scor confortabile, meciurile disputate în deplasare în prima etapă a returului. Succesul celor de la FC Hunedoara e mai dulce, pentru că lidera Luceafărul Oradea s-a împiedicat la Arad, 0-0 cu Gloria. CFR are şi ea motive de bucurie în plus, pentru că s-a retras Termo Tr. Severin şi a scăpat de o rivală la podium.

Start perfect

Trupa antrenată de Ioan Petcu a avut parte de un start de retur perfect. Alb-albaştrii au câştigat cu 3-0 meciul din deplasare cu Bihorul Beiuş şi au primit ca bonus remiza liderei Luceafărul Oradea, de care se apropie astfel la numai trei puncte. Temerile legate de o posibilă alianţă a beiuşenilor cu conjudeţenii de la Luceafărul s-au dovedit nefondate, iar meciul s-a jucat numai pe teren. Trăşcan a reuşit o rapidă deschidere de scor în minutul doi. Gazdele au replicat prompt şi au fost aproape de egalare peste numai un minut, însă portarul Băeşu a intervenit salvator. Tot Beiuşul a fost la control în continuare, însă fără a fi cu adevărat periculoasă, în vreme ce alb-albaştrii au surprins plăcut prin organizare şi trasee bine puse la punct. Portarul Băeşu a fost din nou înger la două ocazii ale adversarilor în debutul reprizei secunde, după care contraatacurile hunedorene au decis soarta partidei. Păcurar (60) a mărit avantajul cu un şut plasat, iar M. Ilie a stabilit scorul final la 3-0.

Victorie la scor

CFR Simeria a confirmat şi ea în prima etapă din retur că şi-a păstrat intacte speranţele de promovare. Feroviarii antrenaţi de Marius Opric i-au spulberat pe cei de la Milenium Giarmata, scor 4-0, şi au urcat pe locul trei al clasamentului. Golurile simerienilor au fost semnate de Suciu (2), Vişan şi Făgărăşanu. „Echipa a făcut un joc bun şi a fost superioară adversarei din punct de vedere al experienţei şi aşezării în teren. După primul gol al lui Suciu, gazdele au avut o bună ocazie de egalare, însă portarul Iancău a respins în corner de sub transversală o torpilă de la marginea careului. Suntem mulţumiţi de efortul şi angajarea jucătorilor, mai ales că terenul a fost greu, desfundat”, a spus Vasile Hriţac, preşedintele grupării simeriene.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago