Sentinţă definitivă în dosarul crimei de la stâna din Stretea

02-criminalNatalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Fănică Varga, un bărbat de 42 de ani din judeţul Argeş, a fost judecat pentru omor. Acesta a fost luat ca ajutor de cioban la o stână din localitatea Stretea, comuna Dobra, iar după câteva zile şi-a omorât patronul şi a încercat să fugă de răspunderea în faţa legii.
Fănică Varga (foto) a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la 13 ani de închisoare cu executare, după judecarea apelului, pedeapsa fiindu-i redusă. Potrivit judecătorului Aurelian Mocan, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, pedeapsa i-a fost redusă de la 13 la 11 ani de închisoare cu executare, hotărârea instanţei fiind definitivă.
Reaminitm că oribila crimă de la stâna din Stretea s-a petrecut la începutul lunii ianuarie 2016. Cadavrul ciobanului de 64 de ani a fost descoperit de soţia lui, zăcând într-o baltă de sânge, cu faţa în noroi. Deoarece avea urme de lovituri puternice în zona capului, femeia a anunţat decesul soţului său la poliţie, iar anchetatorii au mers pe ideea că dobreanul a fost victima unei infracţiuni de omor. Primul suspect a fost ajutorul angajat de cioban la stână, acesta nefiind găsit la faţa locului. Imediat, poliţiştii au pornit în căutarea ucigaşului, care, la câteva ore după producerea crimei, a fost prins într-un autocar care se îndrepta spre Timişoara. Din cercetările anchetatorilor a rezultat că, în data de 12 ianuarie 2016, pe fondul consumului de alcool, între cei doi s-a iscat un conflict spontan. Moment în care, Fănică Varga, angajat din 3 ianuarie la stână, l-a lovit pe patronul său de mai multe ori în cap cu toporul şi cu hârleţul, provocându-i leziuni care au dus la decesul ciobanului. După care, a încercat să fugă din zonă, fiind prins de poliţişti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.