Sensul giratoriu dintre Petroşani şi Petrila a fost finalizat

27 noiembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Sensul giratoriu de la intersecţia DN 66 Petroşani cu Petrila, investiţie realizată de Consiliul Judeţean Hunedoara în parteneriat cu Primăria municipiului Petroşani, a fost finalizat.

Termenul de finalizare prevăzut în contract a fost de opt luni, însă CJ Hunedoara a cerut constructorului mobilizare maximă pentru a termina înainte de termen. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 700.000 de lei, iar la final s-a ajuns ca lucrarea să fie realizată la suma de 519.000 de lei plus TVA. Fondurile au fost asigurate din bugetul CJ Hunedoara. Primăria municipiului Petroşani a asigurat terenul şi a finanţat realizarea proiectării obiectivului.
”Împreună cu preşedintele Consiliului judeţean – Mircea Flaviu Bobora, cu primarul oraşului Petrila – Vasile Jurca şi cu reprezentanţi ai Primăriei Petroşani, ai proiectantului şi ai constructorului am recepţionat investiţia de la sensul giratoriu de pe DN 66 de la Dărăneşti. Am preluat solicitările făcute, încă de anul trecut, de consilierul judeţean Doiniţa Bălănesc şi de primarul Vasile Jurca şi, împreună cu preşedintele Consiliului judeţean, am găsit atât soluţia legală, cât şi resursa financiară pentru realizarea acestui obiectiv necesar şi, după cum deja se poate constata, extrem de util. În acelaşi timp, mă bucur că într-un termen foarte scurt de la aprobarea acestui proiect, lucrările au fost finalizate, iar calitatea acestora este exemplară. I-am felicitat astăzi, chiar la faţa locului, pe toţi cei care au făcut posibilă realizarea acestei investiţii care-şi va dovedi, de acum înainte, zi de zi, eficienţa”, spus Costel Avram, administratorul public al judeţului.
De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, s-a declarat mulţumit mai ales de faptul că şoferii care trec prin zona respectivă, pe DN 66, sunt de acum în siguranţă.
”Această investiţie a fost făcută pentru fluidizare şi pentru siguranţa circulaţiei. Este o investiţie care rezolvă o problemă care era în acest punct şi Consiliul Judeţean s-a implicat în ceea ce înseamnă realizarea ei. E o investiţie realizată înainte de termen şi cu încadrare în ceea ce ne-am propus să cheltuim”, a spus şeful CJ Hunedoara, prezent la recepţia lucrărilor.
Proiectul iniţiat de Primăria municipiului Petroşani a fost avizat atât de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, cât şi de Poliţia Română, amenajarea intersecţiei urmărind descongestionarea traficului la schimbarea direcţiei de mers din intersecţie, fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale, dar mai ales scăderea riscului de accidente rutiere. Lucrările la acest obiectiv au început efectiv în luna septembrie a acestui an.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Felicitari !

  2. Marian spune:

    Bai Valea jiului esti un dobitoc pe cine feliciti niste hoti in frunte cu Costel Avram, acel sens giratoriu nu costa nici o suta de mii.Aici ar trebui sa intervina autoritatile statului este un jaf pe fata.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 28.11.2019

Daniel Juchi, bărbat din Deva Pentru că a fost găsit de instanţa de judecată vinovat de două infracţiuni de tâlhărie...

Bulina albă, 28.11.2019

Mircea Flavius Bobora, preşedintele CJ Hunedoara Pentru că instituţia pe care o conduce a dus la îndeplinire un obiectiv important...

Gura lumii, 28.11.2019

A cam uitat de promisiunile făcute în urmă cu ceva ani, atunci când şi-a văzul visul împlinit şi a reuşit...

Închide