Senatorul Vochiţoiu cere reglementarea încadrãrii poliţiştilor locali

Senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu (foto), în încercarea de a grăbi demersurile necesare pentru reglementarea încadrării poliţiştilor locali într-un regim special, a trimis o scrisoare prin care cere lămuriri preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, privind termenul în care se va clarifica această situaţie.
Conform celor spuse de senatorul hunedorean, în Senatul României a fost adoptat un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 155/2010 (Legea Poliţiei Locale), ce are ca obiect de reglementare modificarea art. 35, lit. b) din legea menţionată mai sus, „în sensul încadrării activităţii poliţiştilor locali în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă prevăzute de lege pentru poliţişti, funcţionari publici cu statut special din domeniul ordinii publice”.
Problema este relativ simplă. Prin Legea Poliţiei Locale, la art. 35 lit. b), se prevede că „poliţistul local are dreptul la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă, potrivit legii”, doar că nu există prevederi legale speciale care să reglementeze acest aspect şi ele întârzie să apară.
În fapt, în 16 octombrie 2012, Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului a luat în discuţie propunerea legislativă şi a hotărât să adopte un raport de admitere, cu unanimitate de voturi. „Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului a supus spre dezbatere şi adoptare plenului Senatului, raportul de admitere. În cadrul aceleiaşi şedinţe, am susţinut proiectul legislativ, în numele grupului parlamentar PP-DD şi am afirmat că mă bucur că, în sfârşit, ne aflăm în faţa acestui act reparatoriu pentru Poliţia Locală. În anii care au trecut, s-a demonstrat că poliţia locală este şi utilă şi chiar a devenit o instituţie respectată, de cele mai multe ori, însă respectul societăţii şi respectul statului pentru aceşti oameni s-a lăsat aşteptat de mai mulţi ani”, spune Haralambie Vochiţoiu.
Senatorul hunedorean a cerut lui Valeriu Zgonea să comunice demersurile, dar şi perioada în care acestea vor fi întreprinse pentru adoptarea cât mai urgentă a proiectului legislativ. (V. Macovei)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • bai jeleu cu rahatel...vad ca te pricepi de la rulmenti la femeile gravide, de la ciorba de peste si pana la operatiile pe creier. toata ziua pui intrebari, dar de facut ceva palpabil de catre tine ai facut? esti un nimic, senator al resturilor mucegaite.

  • Intii sa ii trimiteti la scoala de politie ,caci astia sunt boactari nu politisti.Tot cretinul cu pile se face politist local.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat cârcotașii ăștia cărora nu le sca­pă nimic că un examen pentru un post…

o zi ago

Bulina albă

Liviu Simedroni, primarul din Răchitova Pentru că își încheie mandatul cu fruntea sus, reușind, de-a…

o zi ago

Bulina neagră

Dragoș C., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

o zi ago

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-19 septembrie 2024, doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,…

o zi ago

Zeci de pompieri hunedoreni au pornit spre zonele inundate

Un număr de 32 de pompieri hune­do­reni au pornit spre zonele afectate de inundații din…

o zi ago

Cum a ajuns un tânăr de 27 de ani să moară după administrarea vaccinului anti-COVID. Sângerări și cheaguri în creier

O anchetă privind moartea unui tânăr din cauza unui cheag de sânge apărut pe fondul…

o zi ago