Senatorul liberal Vasilică Potecă este de acord cu stoparea migraţiei parlamentarilor

Recent, s-a discutat despre o iniţiativă le­gislativă care să stopeze migraţia parla­men­tarilor de la un partid la altul. A mai existat un asemenea proiect de lege, dar atunci Curtea Constituţională a spus că nu-i constituţional, pentru că era vot uninominal.
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a întrebat
pe senatorul PNL de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), dacă este de acord cu stoparea mi­graţiei parlamentarilor?
„Din punct de vedere politic, sunt de acord. Este clar că, dacă un parlamentar este ales pe listele unui partid politic şi apoi se duce la altă formaţiune politică, votul este denaturat. Nu este în regulă. O astfel de iniţiativă ar fi productivă, dar nu ştiu dacă ea va fi de­cla­rată constituţională. Adică dacă te duci la alt partid, pierzi mandatul de parlamentar. Nu ştiu cum va putea fi făcută legal asta. Dar, sunt de acord, nu am asemenea gânduri, să trec în altă barcă politică”, a declarat se­na­torul PNL de Hunedoara, Vasilică Potecă.
Se ştie că, în afară de parlamentari, toţi ceilalţi politicieni îşi pierd mandatele dacă trec de la un partid la altul. În cazul de­putaţilor şi a senatorilor nu s-a putut face nimic până în prezent. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.