Categories: Eveniment

Şeful Poliţiei din Lupeni, acuzat de subalternii săi

Cristina Ghenea

Comisarul şef Romeo Amurăriţei (foto), şeful Poliţiei municipiului Lupeni, este acuzat de mai mulţi subordonaţi de-ai săi, de abuz în serviciu şi comportament discriminatoriu. Conducerea IPJ Hunedoara a declanşat o anchetă, pentru a stabili dacă reclamaţiile sunt întemeiate, însă Asociaţia „Pro Democraţia”, din Valea Jiului, cere ca aceasta să fie efectuată de o comisie mixtă, a cărei membri să nu facă parte din instituţia poliţienească din judeţul nostru.

Activitatea sa compromite prestigiul instituţiei

Mai mulţi lucrători din cadrul Poliţiei Lupeni au trimis o sesizare către MAI, către mass-media, dar şi către Filiala din Lupeni a Asociaţiei „Pro Democraţia”. În reclamaţia respectivă, Romeo Amurăriţei este acuzat de lipsă de respect faţă de subordonaţii săi, de consumul de băuturi alcoolice în incinta instituţiei pe care o conduce şi de nerespectarea atribuţiilor pe care le are. De asemenea, poliţiştii lupeneni au mai precizat şi că şeful lor ar favoriza unele cadre, în dezavantajul altora şi că este vinovat şi de şantaj. „Poliţiştii lupeneni consideră că Romeo Amurăriţei nu are o conduită corectă şi că acesta abuzează de calitatea sa oficială şi compromite prin activitatea sa, prestigiul instituţiei din care face parte”, a precizat coordonatorul Asociaţiei „Pro Democraţia” Lupeni, Mihaela Ghiuca.

S-a declanşat o anchetă internă

„Având în vedere aspectele semnalate de reprezentanţii Asociaţiei „Pro Democraţia“, cu privire la conducătorul Poliţiei municipiului Lupeni, Romeo Amurăriţei, am declanşat o anchetă internă, la finalul căreia vor fi luate măsurile ce se impun, dacă se va constata că au fost încălcate actele normative în vigoare”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, şeful Poliţiei Lupeni a refuzat să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse. „Pentru că există o anchetă în curs de desfăşurare, refuz să fac vreo declaraţie referitoare la aceste reclamaţii, pentru a nu influenţa în vreun fel ancheta. Îmi voi face public punctul de vedere doar la sfârşitul cercetărilor”, a precizat Romeo Amurăriţei.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ar trebui demis deurgenta,daca face asa cu colegii lui,ce face el cu cei pe care-i acuza de infractiuni.

  • BA DECI NU M-AM GANDIT NICIODATA SA FUR BENZINA DIN LOGANUL POLITIEI !!!! ce idee !!! vezi, comandantul asta are idei!!! Ciucule ia-l pe Boca si pe Tzala si la treaba!

  • este o rusine a LUPENIULUI,nu se iau masuri este mina in mina cu cei care fac ancheta,vai de ea politie lupeni...infractorii sunt prietenii lor,trafic de tigari,camata,fara nici o jena....haideti la lupeni ....e bine...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago