Politica si administratie

Șeful CJ Hunedoara către aleșii liberali: Cetățenii nu trebuie să sufere că primarul este de o culoare politică sau de alta. Dați-le și bani, nu vă bateți joc de locuitori

MESAGERUL HUNEDOREAN a scris în ediția de miercuri, 6 decembrie 2023, că două comune mari din județ, Pui și Crișcior nu au primit nici un ban din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului, deoarece conducerea județeană a PNL a decis ca acești edili să nu aibă bani să funcționeze în continuare, și, mai ales, să dea prost la alegători. Numai că și locui­torii acestor comune au fost privați de acești bani, nu doar primarii. Ca să nu ajun­gă cele două comunități în situații critice, pre­ședintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, a convocat o ședință în acest sens.

Pentru funcționare
„Am convocat o ședință de îndată a Consiliului Județean Hunedoara, în cadrul căreia am aprobat hotărâri necesare func­ționarii în bune condiții a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și a unor unități administrativ te­ritoriale.
Cât timp voi fi președintele Consiliului Jude­țean Hunedoara, voi respecta toți cetă­țenii, indiferent de apartenența politică a primarului. De aceea, în condițiile în care comunele Crișcior și Pui nu au primit nici un leu în urma recentei alocări de fonduri de la Guvernul României, nu puteam rămâne indi­ferenți, așa că am decis să repartizăm su­mele necesare pentru a le asigura func­țio­narea. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul lor și regret că aleșii PNL și USR nu au votat pentru alocarea fondurilor necesare funcționarii primăriilor Crișcior, Pui, Bulzeștii de Sus, Burjuc, Mărtinești și Lelese”, a declarat Laurențiu Nistor, pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara.

Trebuie să se dezvolte
„Au fost două primării din județ, Pui și Crișcior, care nu au primit nici un leu din acești bani. Cred că a fost o greșeală. Ca președinte al Con­si­liu­lui Județean, nu puteam sta cu mâi­nile încrucișate. Iată că nu am lăsat pe nimeni fără bani. Pentru că fie­care Unitate administrativ teritorială trebuie să se dezvolte. Nu am rezolvat situația pentru că a scris cineva prin presă, ci pentru că am cons­tatat că au rămas fără bani. Fondul tri­mis de Guvern a fost pe fiecare localitate în parte, iar diferența am dat-o din banii noștri de la Consiliul Județean. Președintele Con­si­liului Județean Hunedoara nu poate lăsa nici măcar cea mai mică unitate adminis­tra­tivă fără să le dea bani să funcționeze. Nu transformați politic această treabă (n.r.-consilierii liberali). Cetățenii unor UAT-uri, indiferent de ce politică are primarul, nu sunt obligați să sufere din cauză că primarul este de o culoare politică sau de alta. Cei doi primari (n.r.-din comunele Pui și Crișcior), dacă și-au spus opțiunea, că vor să can­di­deze de la PSD de anul viitor, de ce nu i-ați ex­clus din partid? Atunci, dați-le și bani, dragii mei! Dați-le și bani, nu vă bateți joc de locuitorii acelor comune. Primarii astăzi sunt, mâine nu mai sunt, dar cetățenii acelor localități sunt și rămân în acele localități și lor trebuie repartizate sumele, pentru a pu­tea fi rezolvate toate problemele cu care se confruntă”, a afirmat în ședința de ieri Laurențiu Nistor, șeful Consiliului Județean Hunedoara. Consilierii liberali s-au abținut de la votul pentru primăriile Pui și Crișcior. „Suntem în Coaliție și trebuie să fim uniți”, a mai spus președintele CJ Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bârfe, zvonuri, adevăruri

Spun cârcotașii pe la colțuri că un personaj din zonă, după ce a aflat că…

2 zile ago

Suspendată pentru dopaj! Florentina nu mai merge la Paris

Preşedintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că suspendarea…

2 zile ago

Ce au descoperit poliţiştii din Brad în sacoşa unui hoţ?

Tânărul a fost prins la furat într-un magazin din municipiul Brad, după ce a fost…

2 zile ago

Prostituată din Lupeni, acuzată că a minţit pentru a-şi apăra proxenetul

Femeia a fost cercetată penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru…

2 zile ago

Tânără bătută crunt de către concubin. Agresorul îi voia cerceii de aur pentru a-i amaneta

Femeia din municipiul Deva le-a spus polițiștilor că a fost băută de fostul său partener…

2 zile ago

Nimic nou sub soare. Românii, copleșiți de corupție

România. Corupția încă este o problemă gravă în România. Jumătate dintre români au spus că…

2 zile ago