Şefii deconcentratelor, pe făraş

02Inspectoratul Scolar

 

Nicolle Ebner

Şefii şi adjuncţii PSD aflaţi la conducerea direcţiilor descentralizate din judeţ urmează să fie schimbaţi în cel mult două-trei zile. Informaţia este confirmată şi de către prefectul Dorin Gligor, care declară că „acesta este curentul”.
Ultima noapte de dragoste, prima zi de război
Cu toate că, din 10 luni cât s-au aflat la guvernare, cinci luni s-au gândit cum să-şi împartă instituţiile judeţene – nu de alta, dar Parteneriatul PSD-PDL pentru Hunedoara trebuia să dureze patru ani şi, în consecinţă, trebuia bine gândit – PSD urmează să rămână şi fără directorii coordonatori şi cei adjuncţi, numiţi la direcţiile deconcentrate. Astfel, în judeţul Hunedoara, PDL va conduce, în exclusivitate, toate cele 45 de instituţii judeţene, pe care le-a împărţit frăţeşte, până la 1 octombrie, cu PSD. „Schimbarea directorilor PSD se va produce în următoarele două-trei zile. Încă nu avem nici o decizie oficială de eliberare din funcţie, dar ne aşteptăm la o astfel de măsură, ştiut fiind faptul că, toate concursurile date pe post au avut rolul de testare a profesionalismului candidaţilor”, a declarat prefectul Dorin Gligor. Pe de altă parte, surse neoficiale din cadrul PSD afirmă că, în această seară (luni, 5 octombrie), preşedintele Mircea Geoană va susţine o videoconferinţă cu toţi şefii deconcentratelor din ţară. Nimeni nu ştie care va fi mesajul, dar, se presupune că şefilor li se va cere să-şi dea demisia. 
Revin în funcţii Heiuş şi Raţiu…
Potrivit surselor din PDL, nu în toate cazurile, directorii adjuncţi ai PDL vor fi propulsaţi în funcţiile de directori coordonatori, ocupate de membri PSD. Până acum, la bursa zvonurilor, se dă ca sigură revenirea lui Lucian Heiuş din postul de şef al Trezoreriei, în funcţia de director coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, post ocupat până acum de Vasile Rusan (PSD). Şi la ITM, condus deocamdată de Sorin Vasilescu, pedelistul Horea Iacob Raţiu se pare că va reveni în funcţia de director, după ce negocierile protocolului l-au aruncat într-un post de şef de birou. Adjunctul Alexandru Lăutaru urmează să conducă Inspectoratul Şcolar din judeţul Hunedoara, în locul social-democratului Sorin Radu (medalion).

Tot la bursa zvonurilor, se vorbeşte că, fostul prefect de Hunedoara, Cristian Vladu, a reuşit, în sfârşit, să prindă un post de conducere, dar nu la recomandarea sau susţinerea filialei judeţene PDL Hunedoara, ci pe altă filieră. Se vorbeşte că Vladu va fi viitorul director general al Termocentralei Mintia, în locul lui Costel Alic (PSD). În acest caz, încă se mai poartă discuţii, deoarece rezultatele spectaculoase obţinute de Alic şi buna relaţie a acestuia cu ministrul Videanu s-ar putea să mai amâne deznodământul dorit de fostul prefect PDL.

2 comentarii la „Şefii deconcentratelor, pe făraş

  • 5 octombrie 2009 la 17:05
    Permalink

    Sa te vad nea Gligore daca esti in stare sa-l sghimbi de la dsvsa hunedoara pe psd-istul Misu Rudeanu tiinind cont ca fratele lui preotul este cuscru cu marele mangalita Blaga de la pdl.

  • 6 octombrie 2009 la 14:07
    Permalink

    Tara de *****. Sa va ia dracu de PSD-isti, PNL-isti si PDL-isti. Ati aruncat tara in haos. ne trebuie o Revolutie. Sa terminam cu ei. Cum nu vii tu Tepes Doamne!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare