Şedinţele Consiliului Local Hunedoara se mută pe Zoom

Adriana Năstase

Începând de astăzi, şedinţele de la Primăria municipiului Hunedoara au loc online, prin platforma Zoom, măsură implementată pen­tru a preveni răspândirea noului coronavirus.
„Vom ţine toate şedinţele online, din cauza numărului mare de infectări din municipiul Hunedoara. Am decis să limităm întâlnirile repetate pentru a putea continua desfă­şu­rarea activităţii instituţiei noastre. De ase­menea, am demarat procedura de achizi­ţio­nare a unor tablete pe care consilierii locali le vor folosi pentru şedinţele de consiliu, din ace­laşi motiv”, declară Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara. Acesta adaugă: „Căutăm soluţii pentru a limita in­te­rac­ţiunile, dar în acelaşi timp de a rămâne «pe baricade», în slujba cetăţeanului”.
Totodată, Birourile de Urbanism şi Investiţii nu mai funcţionează, deoarece 5 angajaţi şi, respectiv 4 sunt pozitivi la noul virus. “Aşadar, suntem nevoiţi să suspendăm activitatea aces­tor birouri, inclusiv relaţiile cu publicul, până la data de 20 noiembrie 2020, inclusiv. Vom relua activitatea cu publicul în 23 no­iembrie 2020. În perioada următoare, pentru că trebuie să rămânem în slujba cetăţeanului, intenţionăm să testăm în masă toţi angajaţii primăriei, printr-o procedură internă. Sperăm ca, astfel, să limităm numărul de îmbolnăviri de Covid-19 în rândul angajaţilor Primăriei municipiului Hunedoara. În prezent avem 20 de angajaţi testaţi pozitiv de către Primăria municipiului Hunedoara în cele două clădiri ale primăriei. Ţinând cont de infectarea ma­sivă atât în municipiul Hunedoara, cât şi în în­tregul judeţ, vom creşte numărul controalelor în rândul angajaţilor dar şi pe teren, astfel încât toţi cei care lucrează la Primăria mu­ni­ci­piului Hunedoara să respecte normele sa­ni­tare în vigoare, ca să limităm astfel răspân­direa virusului.
De asemenea, doresc să subliniez încă o dată că nu închidem primăria – trebuie să ră­mânem la dispoziţia cetăţeanului! Aceste două birouri au fost expuse, având relaţii cu publicul, cu persoane din exterior. Facem eforturi să ţinem toate birourile deschise, dar pentru a fi siguri că nu ni se mai îmbolnăvesc colegii, fac din nou un apel către toţi cetăţenii care vin la sediul primăriei să poarte mască şi să respecte normele sanitare în vigoare, să îşi dezinfecteze mâinile şi să limiteze pe cât posibil contactul cu angajaţii primăriei”, spune Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare