Şedinţa „de îndată” a Consiliului Local Deva. Bugetul, rectificat la foc automat

  Natalia Bumbac

Spre deosebire de acum două zile, când şedinţa Consiliului Local Deva nu s-a ţinut din cauza absenţei consilierilor, ieri, şedinţa „de îndată” convocată de către primarul Petru Mărginean s-a desfăşurat cu sala plină. Ieri, din cei 21 de membri ai legislativului local, au fost prezenţi 17. Pe agenda şedinţei figura un singur proiect de hotârâre: rectificarea bugetului municipiului pe anul în curs. Toate amendamentele şi propunerile privind bugetul s-au votat la foc automat, cu scorul de 11 la 6. Adică, 11 consilieri din alianţa liberalo-pedelistă şi alţii, controlată de jupânul de la Consiliul Judeţean, au votat pentru, în timp ce 6 consilieri PSD şi UNPR au votat contra. Aşa că rectificarea bugetului s-a făcut fără probleme. Însă, după ce s-a terminat cu votul, au urmat un scurt dar aprins război al declaraţiilor între cele două tabere.

Care sunt priorităţile Primăriei Deva?
Prima intervenţie a fost a consilierului social-democrat Vasile Ţonea, care a dorit să includă în rectificările bugetare şi suma de 1,2 milioane de lei, destinată  Colegiului Naţional „Decebal”, pentru lucrări de reparaţii la câteva săli de clasă, în care urmează să-şi ţină cursurile elevii veniţi de la fostul Liceu „Traian” şi pentru achiziţionarea unui autovehicul necesar la transportul produselor alimentare. Dar cum propunerea acestuia nu s-a aprobat, pe motiv că nu sunt acum fonduri,  Vasile Ţonea a explodat şi a pus pe tapet tema locurilor de joacă construite sau reabilitate în ultimul an în municipiul Deva. În opinia sa, dar şi a altor consilieri social-democraţi, costurile pentru reabilitarea şi construcţia acestor locuri de joacă sunt extrem de mari, ajungând să se plătească chiar 700.000 de lei pentru realizarea unui asemenea loc de joacă. Suma totală destinată reabilitării şi construirii a 14 locuri de joacă în oraş este de 5.479.254 lei, o sumă exagerat de mare, consideră Vasile Ţonea. „Sunt importante şi locurile de joacă, a arătat şi consilierul PSD Ioan Demeter, dar totuşi, consider că nu trebuie făcut din acestea o prioritate.

Situaţia lui Panduru, în continuare neclarificată
În replică la afirmaţiile referitoare la locurile de joacă, primarul Devei, Petru Mărginean,  a spus: „Îi dau dreptate domnului Ţonea că s-ar putea ca tariful pentru reabilitarea locurilor de joacă să pară ridicat pentru unele persoane. Dar vreau să vă mărturisesc că, spre exemplu în cartierul Grigorescu, foarte multă lume ne-a solicitat un loc de joacă, am avut pe site-ul Primăriei o mulţime de solicitări să deschidem aceste spaţii. Peste tot unde am reuşit să încheiem lucrările, cetăţenii au fost foarte mulţumiţi. Consider că şi aceste locuri în care poţi să-ţi duci copilul să se joace în siguranţă, ţin tot de educaţie.”
Bineînţeles că nici subiectul Carol Panduru nu a fost ocolit, acuzaţiile lansate din partea ambelor tabere curgând minute în şir.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

14 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

14 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

14 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

14 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

14 ore ago