Şedinţă de alegeri cu scântei

Sorina Popa
  Volodia Macovei

Surpriză mare la alegerea preşedintei organizaţiei femeilor social-democrate din municipiul Hunedoara. Consilierul local Bianca Farcaş a fost învinsă de Claudia Andraş (foto), aceasta din urmă obţinând 37 de voturi, din cele 53 exprimate în şedinţa de alegeri.

Atmosferă tensionată
Bianca Farcaş nu a reuşit să obţină decât 16 voturi, fiind nevoită să-şi depună mandatul de preşedintă a femeilor social-democrate din municipiul Hunedoara. Lucrurile au fost de la început tensionate la şedinţa cu pricina. Bianca Farcaş credea că totul e rezolvat şi va învinge din nou. Însă, situaţia s-a schimbat complet la vot, dovadă că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la alegeri. Unele pesediste au reclamat că şedinţa nu a fost statutară.
În aceste condiţii, unele membre PSD au părăsit sala, înainte chiar de finalizarea desemnării unui birou de conducere. De fapt, lupta se va da între cele două candidate pentru şefia organizaţiei de femei a PSD, deputatul Natalia Intotero şi directoarea muzeului devean, Liliana Ţolaş, pe 21 septembrie. Tot ce se întâmplă până atunci este important şi definitoriu pentru aceste alegeri.

„Va revitaliza organizaţia”
„Prezenţa mea la şedinţa de alegeri a femeilor social-democrate de la Hunedoara a asigurat respectarea statutului partidului. Şedinţa s-a desfăşurat în condiţii absolut legale şi faptul că unii nu ştiu să piardă este regretabil. Cred că noua preşedintă aleasă va revitaliza organizaţia de femei a PSD Hunedoara”, a declarat Dan Bobouţanu, preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a PSD. Deputatul Cristian Resmeriţă, preşedintele-executiv al organizaţiei judeţene a PSD, susţine că nu e normal ca la o asemenea întâlnire, lumea să se certe ca la piaţă. „Şedinţa de la Hunedoara a fost statutară, nu încape nici o îndoială. A fost o întâlnire furtunoasă, e adevărat, care s-a lăsat cu scandal, ceea ce nu trebuia să se petreacă”, a declarat Resmeriţă.

Bărbaţii nu au aşteptat semnalul
„La adunarea de alegeri de la Hunedoara s-a creat o stare de conflict. Domnul Bobouţanu a vrut pur şi simplu să conducă şedinţa, ceea ce nu era în regulă. Astfel de adunare este condusă de preşedintele organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate în exerciţiu, adică de mine. Şi la adunarea care va avea loc pentru alegerea preşedintei organizaţiei judeţene va fi aceeaşi regulă, ea va fi condusă fie de Rovana Plumb, fie de altcineva de la centru, din organizaţia de femei. Colegii noştri bărbaţi au fost invitaţi la adunare şi le-am spus că vor avea ocazia să se adreseze colegelor, după ce se făceau alegerile. Nu era normal ca domnul Bobouţanu să intervină. Lucrurile sunt complicate, pentru că, la alegerea biroului organizaţiei, deja mai multe colege ieşiseră din sală. Voi discuta situaţia cu preşedintele Nistor”, a declarat Liliana Ţolaş, preşedinta organizaţiei judeţene a social-democratelor.
„Referitor la candidatura mea la un nou mandat ca preşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara a femeilor social-democrate, sunt optimistă. Peste tot, în organizaţiile locale, colegele mele de partid ştiu bine ce lucruri am făcut pentru organizaţie şi mă susţin. Nu e de neglijat că am adus organizaţia la 3.241 de membre, de la câteva sute, nici faptul că, iată, femeile social-democrate din judeţul Hunedoara au două reprezentante în conducerea naţională, pe mine şi pe Natalia Intotero. Nu mi-e teamă de competiţie, sunt obişnuită, şi la ultimele alegeri am trecut prin asta”, a adăugat Liliana Ţolaş.

Crede că are susţinere
Deputatul Natalia Intotero a declarat că se aşteaptă să aibă susţinere din partea colegelor de partid, motiv pentru care s-a şi hotărât să candideze la şefia filialei. „La alegerile de la Hunedoara, totul a fost statutar, nu au fost probleme. Doamna Ţolaş a condus lucrările, aşa cum era normal. Pe de altă parte, eu am sprijin şi la Hunedoara, pentru candidatura la alegerile judeţene. De fapt, am colaborat foarte bine cu femeile din toate organizaţiile noastre, astfel încât mă aştept la susţinere. Dar, aşa cum e normal, vom vedea cum stau lucrurile, cel mai bine, la alegeri”, a afirmat deputatul Natalia Intotero.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Doamnei Tolas nu ii este frica de competitie, pentru ca , de cate ori a participat, a pierdut cu brio cand a avut contra-candidati. Iar daca pierzi in fieful tau, este clar ce o asteapta. Poate deveni o importanta piesa DE MUZEU la Deva. S-a saturat lumea de ea iar finalul se apropie. Cat despre doamna doctor ea a fost de toate, numai social democrata, NU. Asa ca, urnele au vorbit. O sa aiba timp mai mult sa o #trateze# pe madam Tolas, care pe 21 septembrie va pierde rusinos in fata deputatei Natalia Intotero.

  • Cum sa obtina dna. Doctor mai multe voturi cand in sala au fost numai femei care nici nu stiau de ce sunt acolo....stiau doar pe cine trebuie sa taie de pe buletinul de vot, femei care nimeni nu le-a mai vazut la PSD.... Rusine domnule "VICEPRIMAR "Boboutan, rusine sa va fie ....sunteti un tradator...o sa va vina randul si dumneavoastra..nu uitati " cariera" dumneavoastra politica cui se datoreaza !Ati tradat-o pe Dna. Tolas de cate ori ati avut ocazia...faceti jocurile in favoarea Nataliei Intotero, cu primarul Risteiu.... Nu uitati, VIATA NU IARTA !!
    Sa vedem unde va ajunge organizatia de femei cu doamna aceasta "foarte capabila" care zice ca este " jurist " dar nu se stie unde ....poate la sotul ei pe care l-ati numit "director" la spital....

  • Doamna Claudia Andras v-ati pus in ziar poza din "copilarie "? Trebuia sa dati la presa una recenta sa va cunoasca lumea !!
    Dle. Boboutan,nu v-a ajuns ca l-ati numit mare "director "pe sotul acestei "Doamne"....trebuia sa-i aranjati si postul de presedinta la femei ....stie toata lumea ca sunteti tradator...d-na Doctor Farcas a refuzat sa voteze impotriva doctorului Bende, nu a jurat pe BIBLIE cand in mod rusinos i-ati pus pe toti consilierii sa jure ca te vor vota VICEPRIMAR....da, a venit momentul sa te RAZBUNI...tot un SOFER CARE NU RESPECTA REGULILE DE CIRCULATIE AI RAMAS...

  • Domnule Boboutan .

    Sunt o fosta membra PSD care dezamagita fiind de Campania la Primaria Hunedoara cand spuneati ca il msustineti pe Doctorul Bende dar de fapt dumneavastra lucrati pt. Arion, am refuzat sa mai fac politica.
    Am prietene care au ramas in slujba acestui partid. Au povestit ca dumneavoastra si frumoasa dumneavoastra secretara, ati umplut sala cu membre de partid "bronzate" dupa modelul Arion.. .nu este lumea asa proasta cum ati vrea dumneavoastra...Aveti grija, ati intrat in tarate si la un moment dat o sa va manince PORCII ...ABIA ASTEPT !( Cu Natali Intotero si Risteiu si mai stiti dumneavoastra cu cine )
    Scuze ca v-am deranjat !

  • Domnule viceprimar, nu vreti dumneavoastra sa-i ridicati si diploma de MEDIC doamnei Biana Farcas ???
    V-a suparat Doctorita , asa-i??
    Nu a plecat capul la ordinele dumneavoastra,nu a votat in consiliul local ce "trebuia "...nu uitati dle. viceprimar sa o dati afara si din consiliul local....si poate o veti duce mai aproape de d-voastra pe .....presedinta de la tineret, aleasa cu 3 voturi....doamne, ce bine ar fi !!Ce oameni de valore aveti in jurul dumneavoastra ! De fapt de ce sa va inconjurati de oameni destepti ?? Las ca-i bine !

  • Cata lipsa de caracter... cate comentarii mai aveti de gand sa publicati dna. Tolas/ desi cuvantul doamna nu e potrivit pt dvs. Mai degraba circareasa! Toata lumea va vazut adevarata fața ... ati fost si veti ramane eterna invinsa.!

  • Domnule "marioneta lui Arion"

    Ai tradat liberalii si te-ai aliat cu Arion numai ca sa-ti de-a post de viceprimar...Rusine sa-ti fie ! Nu cred ca Hunedoara are nevoie de oameni ca tine si Arion.
    In loc sa fiti mandri ca spitalul arata atat de bine ati incercat sa-l inlaturati pe Doctorul Bende ca sa va puneti voi acolitii .Rusine ! Nu cred ca esti persoana p[otrivita pt. a conduce PSD-ul. Abia astept sa te debarce Arion...dar daca vrei sa ramai in scaunul ala pleaca capul...apoi, te vedem la puscarie ! MULTA BAFTA ! Nu uita de presedinta de la tineret, sa o iei cu tine !

  • Dle. Alexandru la piesele de muzeu te uiti cu admiratie.... la un specimen cum e tolas te uiti doar cu scârbă! Iar despre dna. Farcas ce as putea spune? Pacat! Asa o mare " intelectuala" nu stie sa piarda cu eleganță! Doamna doctor va recomand un tratament antidepresiv! V-ar prinde bine! Va rog o reteta si ptr circareasa Tolas

  • Va invitam cu drag sa vizionati piesele de teatru publicate si pe facebook,din suita de piese"Niste Doamne",teatru de Dumineca Bucuresti!Ne bucuram daca o sa va regasiti in scenariu si in personaje!Felicitari sunteti cu adevarat amatoare!Va asteptam cu noi roluri jucate,chiar daca execrabil, noi tot va apreciem si va aplaudam!O atingere usoara!
    Tineti aproape!Ai grija de tine!

  • O adevarata doamna nu pune pe altii sa scrie pentru ea! Isi apara singura reputatia! Asta daca are! Dnelor Farcas si Tolas nu fiti "dezamagite ", v-ati facut un pic de ras.In public.
    Poate ajuta un tratament cu levantica,care linisteste,de boala nu de prostie!