Categories: ActualitateFlash

Secretarul municipiului Hunedoara a câştigat definitiv procesul cu cei care l-au jignit pe Facebook

Sorina Popa

Secretarul municipiului Hunedoara, Dănuţ Militon Laslău (foto), a câş­tigat şi la Tribunalul Hunedoara, după Judecătoria Hunedoara, pro­ce­sul intentat administratorului pa­ginii de Facebook ”Hunedoara Project” şi Luminiţei Vlad. Sentinţa este definitivă şi vine să ne arate că e nevoie de responsabilitate şi când comentăm pe reţelele de socia­lizare.
Reamintim că secretarul munici­piului Hunedoara a recurs la a-i ac­ţiona în instanţă pe cei doi, după ce pe pagina respectivă de pe Facebook au apărut comentarii jignitoare la adresa sa.

A cerut daune morale de 30.000 de lei
„Pe pagina respectivă de Facebook, Luminiţa Vlad a scris despre mine tot felul de prostii. Este vorba des­pre o postare din vara anului trecut. A scris că sunt ca un secretar de CAP, că sunt prostul satului, s-a legat de ţinuta mea, că nu sunt bine pregătit profesional. Nu am acceptat să fiu denigrat şi să mi se păteze ima­ginea, aşa că i-am acţionat în in­stan­ţă, atât pe administratorul pa­ginii, Florin Putica, cât şi pe Lumi­niţa Vlad, care a scris lucrurile astea despre mine. Trebuie să spun că Luminiţa Vlad s-a răzbunat, deoa­rece ea avea un spaţiu în curtea Castelului Corvinilor, spaţiu pe care noi l-am scos la licitaţie, pentru închiriere. Aceasta s-a enervat că l-am scos la licitaţie şi atunci ce a zis, să se răzbune pe mine. Dar expi­rase contractul ei şi asta spune le­gea, asta am făcut. Putea să se prezinte la licitaţie, dar nu a venit. Am înţeles că a cerut să-i fie atribuit direct spaţiul. Mi-a denigrat ima­gi­nea, de aceea am acţionat-o în jude­cată şi pe ea şi pe adminis­tra­torul paginii de Facebook «Hune­doa­ra Project». Am cerut daune de 30.000 de lei. Nu mă interesează însă daunele, cât să se dea un ex­emplu pentru cei care scriu pe reţe­lele de socializare tot felul de lucruri şi de prostii. Nu e normal aşa ceva“, a de­clarat secretarul muni­ci­piu­lui Hune­doara, Dănuţ Militon Laslău, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Pamflet, pamflet, dar fără jigniri!
Judecătoria Hunedoara i-a dat câştig de cauză lui Laslău, dar cei reclamaţi au făcut apel. Nu au avut succes nici la Tribunalul Hunedoara, care i-a dat dreptate secretarului municipiului Hunedoara.
“Dreptul unei persoane încetează acolo unde începe dreptul alteia, se arată în decizia Tribunalului Hune­doara în acest dosar. “Fapta pârâtei există iar aceasta a recunoscut săvârşirea ei, dar a precizat că articolul său este un pamflet. Instan­ţa reţine, însă, că, într-adevăr pamfletul este o specie literară în versuri sau în proză, cu caracter satiric, într-un limbaj violent şi agre­siv, dar crearea unei astfel de opere literare nu dă dreptul la folosirea de expresii jignitoare, defăimătoare şi la încălcarea drepturilor unei per­soane la onoare şi demnitate”, se mai arată în decizia instanţei.
În aceste condiţii, Florin Putica este obligat să “publice hotărârea instanţei pe pagina de Facebook <<Hunedoara Project>> şi să o men­ţină acolo pentru o perioadă cel pu­ţin egală cu cea în care a existat pe acea pagină de Facebook postarea pârâtei Vlad Luminiţa referitoare la reclamant, postare care a stat la baza litigiului, precum şi să şteargă respectiva postare. Obligă pe pâ­râta Vlad Luminiţa să publice, pe cheltuiala sa, dispozitivul prezentei hotărâri judecătoreşti într-un ziar de largă răspândire la nivelul judeţului Hunedoara”, au precizat magistraţii de la Tribunalul Hunedoara. De ase­menea, cei doi trebuie să-i achite secretarului municipiului suma de 3.000 de lei, deşi el a cerut 30.000 de lei daune morale.
„S-a făcut dreptate. Nu mă in­te­re­sea­ză suma, ci faptul că cine îşi per­mite să jig­nească, chiar şi pe Facebook, tre­buie să plătească”, a declarat Dănuţ Militon Laslău, pentru cotidianul nostru.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

29 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

17 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

17 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago