Se tulbură apele şi în filiala hunedoreană a Pro România

3 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După scandalurile şi demisiile de la nivel central şi din alte organizaţii locale, tensiunea şi acuzaţiile şi-au făcut apariţia şi în organizaţia judeţeană Hunedoara a Pro România! Marius Sanfirişca (foto), membru fondator şi coordonator al organizaţiei judeţene, este nemulţumit de modul în care se face politică la Pro România Hunedoara.

Şedinţe nestatutare?
”Pe fondul mai multor jigniri făcute de un coleg la adresa mea într-o şedinţă nestatutară, desfăşurată exact ca şedinţele de partid de dinainte de ‘89, am fost înştiinţat că nu mai sunt tolerat de către conducerea centrală a partidului şi în aceeaşi măsură nici de activul partidului din întregul judeţ. OK… domnule primar Emil Rîşteiu (membru PSD şi la această oră), vă urez succes în cariera politică”, a scris Sanfirişca pe pagina sa de Facebook.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Marius Sanfirişca a spus că încă nu a demisionat din Pro România, dar se gândeşte să o facă. ”Oricum nu mai avem secretariat la organizaţia judeţeană de partid şi nu am unde să las demisia mea. Vom vedea şi eu şi alţi colegi încotro se îndreaptă lucrurile şi vom lua o decizie. Visul lui Emil Rîşteiu este să fie el preşedinte al organizaţiei judeţene şi să conducă singur. A făcut şedinţe nestatutare, ceea ce nu este normal. Am mai plecat dintr-un partid unde se făceau şedinţe nestatutare. La ultima şedinţă, primarul Emil Rîşteiu a dat cu pumnul în masă şi a spus că nu mai sunt tolerat, eu şi alţi membri, în partid, de către conducerea centrală. Rîşteiu nu se bazează pe realitate în construcţia Pro România în judeţ”, a afirmat Marius Sanfirişca. Acesta este un apropiat al lui Daniel Constantin, care a părăsit Pro România şi a bătut palma cu liberalii.

A fost exclus din PSD
Contactat, primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, a declarat că nu vrea să comenteze acuzaţiile lui Sanfirişca. ”Marius Sanfirişca nu a fost dat afară din partid, pentru că noi nu avem în statut excluderea membrilor. El poate pleca doar cu demisie. Deocamdată, el a membru de-al nostru”, a spus Rîşteiu. De asemenea, acesta a precizat că nu mai este membru PSD, deoarece a fost dat afară din PSD, după ce a anunţat că se va înscrie în partidul lui Ponta. El nu putea să demisioneze din PSD, deoarece îşi pierdea postul de primar, potrivit legii. Excluderea din partid îi permite, însă, să-şi păstreze funcţia de primar.
Sâmbătă, va avea loc o şedinţă a celor de la Pro România Hunedoara, unde se vor limpezi, probabil, apele. În sensul că, fie nemulţumiţii pleacă din partid, fie rămân şi se împacă cu primarul Emil Rîşteiu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prefectul Kiszely, la final de mandat

Prefectul Fabius Kiszely (foto) mai are, probabil, câteva zile până va fi schimbat din funcţie. Guvernul Orban a înlocuit săptămâna...

Cum arată „România normală” la o lună de guvernare

A trecut o lună de la preluarea guvernării de către PNL. Am spus mereu că politicile publice, fie ele de...

Râu de Mori: program artistic şi daruri de Crăciun

Pentru copiii din comuna Râu de Mori administraţia locală a pregătit daruri de Moş Crăciun. Cei mici le vor primi...

Închide