Se scumpeşte apa în Hunedoara

Cristina Ghenea

Locuitorii municipiului Hunedoara vor plăti mai mult pentru un metru cub de apă potabilă, şi asta după ce consilierii locali au aprobat, ieri, solicitarea venită din partea operatorului SC Apa Prod SA.

O scumpire justificată
„Această solicitare este justificată, având în vedere acoperirea cheltuielilor de producţie şi exploatare, cele de întreţinere şi reparaţii, dar şi altele”, le-a explicat aleşilor locali hunedoreni Victor Arion, directorul general al ApaProd. În plus, acesta a mai adăugat că este nevoie ca membrii consiliului local să îşi dea acordul asupra majorării tarifului la apă şi canalizare, potrivit contractului valabil până în vara anului viitor. „Dacă nu vor fi aprobate tarifele, riscăm să pierdem fondurile de coeziune din cadrul aplicaţiei, conform căreia până în 2015, toate localităţile vor beneficia de racord la apă şi canalizare”, a declarat Victor Arion. El a mai adăugat că din vara anului viitor toate localităţile din judeţ, unde operator este Apa Prod SA, vor avea un tarif unic pentru apă şi canalizare.

Cu 67 de bani în plus
Potrivit hotărârii aprobate, ieri, de consilieri, preţul unui metru cub de apă pentru locuitorii municipiului Hunedoara, a fost modificat de la 2,64 de lei (inclusiv  TVA) la 3,31 de lei (inclusiv TVA). În ceea ce priveşte canalizarea, preţul unui metru cub va fi de 1,36 de lei, pentru populaţie şi 1,10 lei, pentru agenţii economici. Această hotărâre intră în vigoare astăzi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

10 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

10 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

10 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

10 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

10 ore ago