Se relansează lucrările de investiţii la Liceul de Arte

Dorin Corpade

Veşti recente, primite de conducerea Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, dau mari speranţe cadrelor didactice şi elevilor şcoli. Anul 2017 poate fi cel al relansării lucrărilor de investiţii  sistate cu aproape şapte ani în urmă.
După cum ne-a precizat directorul acestui liceu, Gheorghe Mihuţ, corpul principal este construit în proporţie de 60 la sută, iar pe terenul aflat în litigiu (şi principal motiv al întreruperii lucrărilor) vor mai fi construite alte două clădiri, destinate cantinei şi internatului liceului. Tot acolo va fi amenajat şi un bazin semiolimpic pentru înot, de care va putea beneficia toată populaţia şcolară din municipiul Deva. În plus, această dotare va contribui la dezvoltarea sportului de performanţă într-o disciplină fără tradiţie în oraşul de la poalele Cetăţii. Noua aripă a acestui liceu ar putea fi finalizată până în anul 2020, după cum apreciază autorităţile locale. Acestui scop îi sunt alocate peste 60 de milioane de lei. Terenul pe care urmează să se continue lucrările de construcţie (aproximativ 1.000 metri pătraţi) va fi preluat de la actualul proprietar prin despăgubirea acestuia în baza Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local. Mai mult, conducerea Liceului de Arte din Deva speră să beneficieze şi de un sprijin extern, din China, pentru susţinerea investiţiei şi dotarea bazei de învăţământ. Chinezii sunt interesaţi de obţinerea unor spaţii în corpul clădirii liceului pentru înfiinţarea unui Centru de învăţământ, cultură şi muzică, pentru că aici funcţionează deja o şcoală-pilot internaţională de artă chino-română.
La finalizarea lucrărilor, noile corpuri de clădiri ale Liceului de Arte din Deva vor îngloba spaţii destinate mai multor activităţi instructiv-educative, o sală de spectacole, simeze pentru expoziţii de pictură sau ceramică, un cabinet pentru profesorii şi elevii care studiază diferite instrumente muzicale, precum şi ateliere pentru elevii de la arte plastice.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago