Categories: Sport

Se discută datele de reprogramare pentru Jocurile Olimpice

Nicolae Gavrea

O nouă teleconferinţă a avut loc între Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic şi reprezentanţii din fiecare ţară, cu privire la noua dată de disputare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

După cum am relatat, competiţia, programată iniţial în perioada 24 iulie – 9 august 2020, a fost amânată pentru anul viitor. Mihai Covaliu (foto), preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a anunţat că Jocurile Olimpice vor începe înainte de luna august a anului 2021.
„Elementul de interes este acela că în trei săptămâni se va veni cu o propunere în ceea ce priveşte data Jocurilor Olimpice din 2021. Se va ţine cont în stabilirea noii date de toţi factorii, plecând de la perioada şcolii în Japonia, vreme, concedii, hoteluri, săli de sport, condiţii de călătorie, practic se reface această strategie de organizare. Va fi vorba de vara anului viitor, până în august 2021. Ei încearcă să găsească o dată de începere până în luna august a anului viitor”, a declarat Mihai Covaliu.
Totodată, Mihai Covaliu a vorbit despre situaţia sportivilor deja calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi a celor care încă mai au de disputat calificări pentru obţinerea biletului către evenimentul mult aşteptat. „Cine a câştigat dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, adică cei 57 la sută, îşi păstrează locul, nu se schimbă nimic din acest punct de vedere, iar sportivii în curs de calificare vor avea o perioadă mai mare în care se vor putea pregăti şi vor intra după aceea în competiţiile de calificare”, a anunţat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

6 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

6 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

6 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

6 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago