Categories: Sport

Se continuã parteneriatul pentru performanţã

Oficialii de la CNS CSS „Cetate” Deva vor semna azi prelungirea parteneriatului cu firma Farmaceutica Remedia Deva, patronată de Valentin Norbert Ţăruş. Colaborarea, începută în 2007, a adus fonduri de peste 100.000 de lei sportivilor clubului devean, iar aceştia au ajuns în loturile naţionale sau pe podium la competiţii majore. Conform noului contract, clubul va fi sprijinit cu bani şi produse în valoare de 70.000 de lei pe an.
Burse şi medicamente pentru campioni
În contextul în care nici o altă firmă privată din ţară nu a sprijinit în mod sistematic şi constant clubul de la poalele Cetăţii în misiunea de a crea noi performeri, Adrian Liga (foto), directorul Colegiului Naţional „Cetate” Deva, susţine că firma lui Valentin Norbert Ţăruş a devenit cel mai bun prieten al clubului devean. „Bursele şcolare, susţinătoarele de efort şi celelalte produse medicale oferite în cadrul parteneriatului de Farmaceutica Remedia au fost foarte importante în activitatea de inventare şi şlefuire a noilor campioni. Sprijinul primit de la Remedia s-a transformat în medalii de aur în foarte multe cazuri. Pot spune doar că de burse din partea Remedia au beneficiat, pe vremea când erau doar junioare de perspectivă, numeroase sportive care au ajuns în loturile naţionale şi au urcat pe podiumul marilor competiţii internaţionale. Lista acestora poate fi deschisă cu gimnastele Amelia Racea, Cerasela Pătraşcu sau Raluca Haidu, atletele Andreea Todereanu şi Florentina Marincu, sau practicantele de gimnastică aerobică Delia Lăcătaru şi Andreea Bogati”, a spus Adrian Liga. Directorul colegiului devean a precizat că fondurile acordate de Remedia au depăşit, în cei şapte ani de colaborare, suma de 100.000 de lei şi au fost de mare folos la organizarea şi participarea la competiţii. „Clubul nostru a fost printre puţinele din ţară care a fost prezent la toate concursurile majore şi a oferit premii în bani la competiţiile organizate la Deva. Totul a fost posibil cu sprijinul celor de la Remedia”, a explicat Adrian Liga.
Contract mai bun
Noul contract de colaborare va fi semnat, azi, în sala de festivităţi a CNS CSS „Cetate” şi va avea valabilitate timp de un an, cu posibilitate de prelungire, urmând să aibă şi o valoare financiară mai mare decât precedentele. „Conform noii înţelegeri, clubul va primi patru burse de şcolarizare, care vor avea un cuantum mai consistent decât cele de până acum şi susţinătoare de efort în valoare de 1.500 de lei pe lună. În plus, ni se va oferi sprijin la organizarea competiţiilor sau pentru deplasări, astfel că valoarea totală a parteneriatului va fi de 70.000 de lei pe an”, a precizat directorul CNS CSS „Cetate” Deva.
Pentru sprijinul acordat celui mai galonat club din Deva şi judeţul Hunedoara, dar şi pentru sponsorizarea altor activităţi culturale, Valentin Norbert Ţăruş va primi, mâine, şi titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Deva. În aceeaşi zi, după festivitatea de la Consiliul Local Deva, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă Deva va avea loc un spectacol în care printre protagonişti vor fi şi sportivii de la CNS CSS „Cetate” Deva. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

16 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

16 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

16 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

16 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

16 ore ago