Categories: ActualitateFlash

Se cântă prohodul CEH. Falimentul e la doi paşi distanţă

Natalia Bumbac

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ieri recursul Sindicatului „Noroc Bun”, faţă de decizia unei instanţe inferioare de respingere a cererii de intervenţie a organizaţiei sindicale în dosarul în care s-a cerut insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

„Anulează recursul declarat de recurentul Sindicatul «Noroc Bun», împotriva încheierii din 11 mai 2017, pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia. Fără cale de atac”, se arată în decizia ÎCCJ.
Dosarul principal în care se judecă intrarea în insolvenţă se află pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia. La aflarea soluţiei date de ÎCCJ, liderul Sindicatului „Noroc Bun”, Ştefan Adrian Jurca (foto), a scris un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, în care face previziuni sumbre la soarta producătorului de energie. Acesta anunţă falimentul, urmat de şomajul minerilor şi energeticienilor. „Atât am putut. Am salvat locurile de muncă ale minerilor doi ani şi patru luni! Din 5 ianuarie 2016 am început lupta pentru blocarea intrării în insolvenţă a CEH, practic a falimentului, prin intermediul Sindicatului «Noroc Bun». Am avut împotriva mea şi a organizaţiei sindicale toată mafia politico-economică din judeţul Hunedoara. Dar am reuşit peste doi ani să menţinem în viaţă mineritul. Astăzi, se pare, încă nu este oficial, ÎCCJ a respins recursul nostru. Asta înseamnă că în două-trei luni de zile, CEH va intra în faliment, oamenii vor trece în şomaj. Am făcut tot ce am putut. Mulţumesc instanţelor de judecată de la Tribunalul Hunedoara, Curţii de Apel Alba Iulia şi ÎCCJ, care au judecat acest dosar cu gândul la oameni, la locurile lor de muncă, dar şi la importanţa CEH în Sistemul Energetic Naţional. Politicienii Văii Jiului (Cristian Resmeriţă), dar şi cei de la judeţ (Mircea Moloţ şi Laurenţiu Nistor) nu au făcut nimic pentru CEH şi Valea Jiului. Au stat cu mâinile în sân şi au aşteptat dezastrul ce vine în curând”, a scris sindicalistul pe Facebook.
CEH a fost înfiinţat în 2012, având în componenţa sa termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi minele de cărbune Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni. În ultimii trei ani, s-a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii de două ori. Prima dată, cererea a fost admisă de prima instanţă, Tribunalul Hunedoara, soluţie care a fost răsturnată de Curtea de Apel Alba Iulia. Ceea ce a urmat a fost un haos. CEH, după o perioadă petrecută în procedură de insolvenţă, a trebuit să revină la starea iniţială. Acum, se judecă pentru a doua oară intrarea în insolvenţă a societăţii, fiind aşteptată hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago